8 de maig 2013

La Sala la Planeta estrena l'obra Sholastici Bufones adaptació lliure de l'escola de bufons de Michel Guelderode, a càrrec d'alumnes del Centre de Formació Teatral El Galliner

Ràdio Sarrià.
El proper dissabte 11 de maig 21h i el diumenge 12 de maig 18h s’estrena a la Sala La Planeta de Girona l’obra Scholastici Bufones, una adaptació lliure de L’escola de bufons de Michel Guelderode. Es tracta del projecte final del Graduat en Art Dramàtic de les alumnes del Centre de formació teatral El Galliner (Caterina Oliver, Casandra Lungu, Rut Castell, Maria Planas, Natàlia Carpintero i Carme Val). La posada en escena d’aquesta obra, amb dramatúrgia i direcció de Janot Carbonell, és una aposta poc habitual en els escenaris del nostre país. 
Posar en escena una obra de Guelderode comporta un intens treball, per una banda del “bufó” (del seu físic, de la seva psicologia i llenguatge) i per l’altre, endinsar-se en un teatre que no té massa referents i que obliga a una recerca actoral profunda. L’obra parla del que viuen uns éssers marginats a l’escola de mestre Folial, per aconseguir convertir-se en bufons, la seva única esperança d’accedir al món dels “homes” i ho fa d’una manera instintiva, descarnada i tràgica que interpel·la directament l’ànima de l’espectador.
Amb una posada en escena de gran plasticitat, el treball de construcció dels bufons i dels cors escènics ha estat dirigit per en Pere Farran. En Pablo Paz (disseny escenografia) i l’August Viladomat (disseny de llums) han construït un espai suspès en el temps, quasi oníric, on es desenvolupa aquesta tragèdia humana.