4 de juny 2013

Dos manifestats han resultat ferits aquest vespre a Girona

Ràdio Sarrià.
Dos manifestants han resultat ferits aquest vespre durant una protesta organitzada per la CUP en contra de la presència a Girona de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, i el príncep Felip de Borbó. 
La manifestació, que ha reunit més de seixanta persones, ha començat a la plaça del Vi i ha arribat fins l'Auditori de Girona on des del dilluns es celebra el Congrés de Seguretat Jurídica i Democràcia. 
Dos joves manifestants s'han avançat i han superat les tanques que havien posat els Mossos d'Esquadra, que vigilaven el recinte, els agents han intervingut i han ferit els dos joves. Els agents de la Brigada Mòbil han colpejat amb les porres un dels joves, que ha acabat amb un trau a l'ull. Un segon jove hauria intervingut per ajudar el seu company i també ha rebut un fort cop al cap. El jove que ha patit la ferida a l'ull és el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a Girona, Jordi Alemany. La CUP ja ha anunciat que denunciarà l'agressió.
Aquest era el segon acte de protesta que havia convocat la CUP contra la presència a Girona d'alguns polítics a Girona, durant el primer no hi va haver cap ferit.