12 de jul. 2013

El Festival Acústica de Figueres vol superar el 60.000 espectadors de l'edició anterior

Ràdio Sarrià.
El Festival Acústica se celebrarà a Figueres del 28 d'agost al 1 de setembre en 6 escenaris entorn el Museu Dalí.
Chambao
En aquesta 12a edició i participaran artistes consolidats com Catarres, Blaumut, Cesc Freixes i Miquel Abras, Andreu Rifé i artistes emergents com Joana Serrat, Sara Pi, Mali Vanili entre d'altres.
D’una banda a la inauguració del festival, es commemorarà el centenari Espriu, amb un concert, on s’han musicat poemes i textos de l’autor. El concert està dirigit pel músic Toni Xuclà i comptarà amb les col·laboracions de: Dolo Beltrán, Lidia Guevara, Mercè Martínez, Jordi Vidal, Gemma Humet, Raynald Colom, Taima Tesao, Judith Neddermann, Núria Tamayo i Pau Figueres.
Manel
D’altra banda, es realitzarà el concert dels 20 anys de la revista musical catalana Enderrock. El concert porta per títol: “La banda sonora del pop català”. En directe compta amb una banda liderada per Miqui Puig i The Mamzelles que revisaran 20 temes clàssics catalans de les últimes dues dècades. Al concert també hi col·laboraran Joan Colomo, Biquimel, Joana Serrat i Carles Coriolà.
La 2a Acustiqueta vol superar les 15.000 persones de l'edició anterior i presenta algunes novetats. La Fundació Gala Dalí col·labora amb el festival Acustiqueta organizant tallers familiars al Museu Dalí. Flors que canten és el nom d’aquest taller, que s’inspira en l’obra del pintor Lilium Musicum. Els altres museus de la
ciutat, el Museu del Joguet de Catalunya i el Museu de l’Empordà també n’organitzen.
L'Acustiqueta incorpora un nou espai d'oci, ubicat a la Plaça Josep Pla, anomenat espai JOCS que acollirà stands de diferents empreses destinades al públic familiar, que organitzaran tallers infantils i familiars durant tot el dia. D'aquesta manera, l'activitat del festival no s'aturarà en cap moment.
Es repetirà l’experiència d’oferir paquets especials d’allotjament per a famílies durant el festival, ampliant el nombre de places hoteleres degut a la bona acollida de l’any passat.