22 d’oct. 2013

Romàntica, Natura i Floral són les noves línies de la nova col·lecció de joies de la Fundació Ramon Noguera

Ràdio Sarrià.
La Fundació Ramon Noguera ha presentat avui la seva nova col·lecció, Romàntica, Natura i Floral són les tres línies de bijuteria i complements artesanals que aquest any han elaborat des de la Fundació Ramon Noguera. Es tracta de la cinquena col·lecció anual de joies pròpies que, un cop més, es presentarà en el marc de la Fira de Mostres de Girona que se celebra del 29 d’octubre al 3 de novembre.
Aquesta nova col·lecció inclou un total de 23 peces diferents, úniques i sofisticades, creades de manera artesana al Centre Ocupacional Montilivi, i gràcies a l’aprenentatge, la dedicació i l’esforç d’una cinquantena de persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Ramon Noguera. Es tracta de collarets, braçalets, arracades, anells i agulles de pit inspirats en la natura, el romanticisme i les flors, que s’han elaborat amb materials de qualitat i utilitzant tècniques, eines i processos de producció innovadors.
A més, per celebrar el cinquè aniversari d’un producte que “ja és un símbol nostre”, ha dit la directora-gerent de l’entitat, Pepita Perich, com a novetat d’aquest any també s’han creat les polseres la Fundació. Unes polseres de disseny propi i fetes a mà, “que volem que siguin molt populars”, ha explicat. Tan populars que des de la Fundació s’han proposat “l’objectiu atrevit i ambiciós d’arribar a les 10.000”, ha afegit Perich. Les polseres són unisex i adaptables, i han estat elaborades amb materials reutilitzables de qualitat que diverses empreses han aportat desinteressadament. Disponibles amb una àmplia gamma de colors combinables entre ells, permeten aportar un granet de sorra de tan sols 2€ als projectes socials de l’entitat. És a dir, “col·laborar amb la Fundació d’una manera fàcil i assequible”, ha assegurat la seva directora-gerent.
Tant les noves polseres com les joies i els complements de les línies Romàntica, Natura i Floral es podran adquirir a partir de Sant Narcís a l’estand de l’entitat a la Fira de Mostres, a l’espai
la Fundació del Polígon Mas Xirgu i a la parada que durant Fires tindran al Pont de Pedra. El preu de la cinquena col·lecció de joies oscil·la entre els 6 als 11 euros.
Col·laboració amb TV Girona
Paral·lelament, i per celebrar també la cinquena col·lecció de joies, aquest any la Fundació Ramon Noguera ha establert un vincle de col·laboració amb TV Girona per tal de promocionar la seva bijuteria entre la societat gironina “fent de mostrador de les joies durant un any”, ha dit el director de la televisió local, Àlex Martí. Per això, des del proper 29 d’octubre i fins l’octubre de l’any que ve, les presentadores dels informatius i el magazine lluiran diverses peces de la col·lecció 2013/14 durant les emissions dels seus espais.
Però més enllà de celebrar i difondre la cinquena col·lecció de joies, a través d’aquest acord també es donaran a conèixer altres projectes de la Fundació Ramon Noguera i, en definitiva, l’entitat en general.
El Grup Fundació Ramon Noguera té com a finalitat la creació i gestió de centres i serveis adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual i a infants amb trastorn en el seu desenvolupament a la comarca del Gironès. Les seves activitats es porten a terme des de dues àrees: la laboral i la social.
Pel que fa a l’àrea social, s’ofereixen serveis de suport especialitzat a 220 persones adultes amb discapacitat intel·lectual, i s’atenen a 550 infants.

Des de l’àrea laboral, la fundació gestiona el Centre Especial de Treball Mas Xirgu, que compta amb les seccions productives de jardineria, neteges industrials, rentat de cotxes i l’espai ‘laFundació’, que integra la botiga de moda i complements, una bugaderia d’autoservei i un servei de planxat. A través d’aquestes activitats, l’entitat ha aconseguit oferir més de 100 llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual.