15 de nov. 2013

Girona fa la volta al món amb un Range Rover d'un anunci publicitari gravat a la ciutat

Ràdio Sarrià.
Els carrers del Barri Vell de Girona estan donant la volta al món aquests dies gràcies a un gos que guia un Range Rover Evoque tot seguint el rastre de la bufanda d’una noia. Aquest és el fil argumental de l’espot publicitari que la marca de vehicles Land Rover va gravar els passats 31 d’agost i 1 de setembre a la ciutat i que porta per títol “The scent”. L’anunci es pot veure des d’ara a països com els Estats Units o els Emirats Àrabs.
Les localitzacions escollides per al rodatge van ser el portal de Sobreportes, la plaça de la Catedral, les escales de la Pera, la pujada de Sant Domènec, la plaça de la Independència, el carrer de la Pia Almoina, el carrer Nou del Teatre, la plaça de l’Hospital i la plaça de Pompeu Fabra (dins de l’edifici de la Generalitat), llocs que van resultar idonis per rodar les imatges del gos i el vehicle passant per carrers estrets i escales. Unes 150 persones van participar a la gravació de l’anunci, fet per la productora Widescope Productions.
Girona s’està consolidant com a plató cinematogràfic i per a sessions fotogràfiques en els darrers temps especialment gràcies a la tasca de la Girona Film Office, que té com a objectiu promoure l’elecció de la ciutat i les seves característiques per fer-hi rodatges de diferents tipus. Altres firmes de cotxes, com Smart, Infiniti o Renault, també han escollit recentment la ciutat com a escenari dels seus anuncis publicitaris. La gravació de l’anunci del Renault Koleos va portar a Girona el jugador de bàsquet i estrella de la NBA Tony Parker.
Aquest 2013, la Girona Film Office ja ha gestionat més de 40 produccions audiovisuals, entre les quals hi ha els rodatges de tres llargmetratges de realitzadors gironins: Isaki Lacuesta, Pere Vilà i Robert Bellsolà.