27 de nov. 2013

Josep Ma Fonalleras visita el Club de Lectura de la Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter

Ràdio Sarrià.
Aquest dimecres 27 de novembre a les 7 de la tarda, el club de lectura d'adults de la Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter, comentarà el llibre "Climent" de l'escriptor gironí, Josep M. Fonalleras, amb la participació de l'autor. La nova obra de l'escriptor gironí està situada a Girona, Barcelona i Roma. Els personatges estan inspirats en amics, i tenen noms i cognoms reals.
Climent,  relata la història d'una colla d'amics que després de la mort d'un dels membres del grup, el Climent, encarreguen a un jove escriptor que converteixi en novel·la tots els apunts acumulats durant anys pel seu amic. Darrera d'aquesta posada en escena s'hi amaga un seguit de reflexions que Fonalleras fa sobre la vida, l'amistat, l'amor i la pèrdua.
A Climent apareixen diverses fotografies i pintures, obra del suís Ferdinand Hodler, que a principis del segle XX va retratar durant els darrers mesos de la seva vida la seva amant. Aquesta història és la que inspira el protagonista. El Climent s'adona que la seva vida s'escapa i decideix marxar a Roma per intentar acabar la novel·la que fa anys que intenta escriure abans no l'atrapi la mort.