6 de nov. 2013

L'Ajuntament de Sarrià modificarà l'ordenança reguladora de l'exacció de l'IBI per l'any 2014 que afecta el tipus de gravamen

Ràdio Sarrià.
CONVOCATÒRIA SESSIÓ EXTRAORDINÀRIA DE L'AJUNTAMENT 
PLE DIA  8 de novembre de 2013 a les 14 hores a la Sala de sessions
ORDRE DEL DIA
 1.- Proposta d’aprovació provisional de nova modificació de l’Ordenança reguladora de l’exacció de l’IBI per 2014 que afecta al tipus de gravamen.
El BOE del 30/10/2013 ha publicat la llei 16/2013 amb mesures en matèria de fiscalitat que a nivell municipal afecten bàsicament a l’IBI. Així, al seu article 8 obliga a increments del tipus del 10 per 100, als bens immobles urbans a aplicar als períodes impositius 2014 i 2015 per als municipis que com Sarrià de Ter tenen revisions cadastrals generals anteriors a 2002.
L’aplicació al municipi de l’increment previst en aquesta disposició general contradiria la voluntat de l’acordat en sessió de 15/10/2013, que aprovà inicialment la modificació per al període impositiu de 2014 del tipus de gravamen de l’Impost de Béns Immobles amb increment de l’1,7 per 100.
Es tracta d’una circumstància sobrevinguda que afecta a elements substancials d’aquest tribut amb repercussió important en la càrrega impositiva que han de suportar els veïns, la qual cosa obliga a reconsiderar la modificació en la part afectada amb referència a l’acord plenari de 15/10/2013, amb efectes compensatoris alleugerint l’excessiva càrrega fiscal que, en aquest moments de crisi suposaria el sumatori de l’increment del 10 per 100 imposat per llei, per tercer any consecutiu, a l’augment de l’1,7 per 100, acordat pel Ple.
Amb compliment dels requisits legals, el mecanisme per fer efectiva la compensació ens obliga a rebaixar el tipus de l’IBI, per tal que l’increment legal suposi a nivell de rebut individual només l’augment de l’IPC català referenciat a setembre tal com es va acordar en Ple de 15/10/2013.
La proposta s’ha de sotmetre a informe del secretari-interventor i l’acord, a informació pública de 30 dies de forma reglamentaria.
PROPOSTA :
PRIMER.- Aprovar provisionalment la modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora de l’exacció de l’Impost de Bens Immobles, deixant sense efecte la modificació que es va aprovar inicial/ provisionalment pel Ple de 15 d’octubre de 2013 únicament en la part afectada per l’apartat 1.a) de l’article 8 de la llei 16/2013, de 29 d’octubre,  per la qual s’estableixen determinades mesures  en matèria de fiscalitat ambiental i s’adopten altres mesures tributàries i financeres, que es refereix al tipus de gravamen dels béns immobles urbans per al període impositiu 2014, que es fixa en 0,7572% i afegir una disposició transitòria a l’Ordenança, del literal següent :
Per aplicació del disposat a l’apartat 1.a) de l’article 8 de la llei 16/2013 de 29 d’octubre, el tipus de gravamen fixat en el 0,7572 per 100 per acord plenari, es veurà incrementat un 10 per 100, sent el tipus que de facto s’aplicarà sobre la base liquidable el 0,8329%. Aquesta disminució del tipus acordada pel Ple, s’aplica en funció de la vigència de l’increment exigit per l’esmentat precepte.
SEGON.- Exposar al públic en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament l’acord, així com el text complert de les modificacions afectades durant el termini de trenta dies hàbils comptats des del dia següent al de la publicació de l’anunci d’exposició en el Butlletí Oficial de la Província. De no presentar-se reclamacions l’acord provisional esdevindrà definitiu sense necessitat de nou acord.
TERCER.- Publicar en el Butlletí Oficial de la Província l’acord una vegada sigui definitiu.
QUART.- Trametre a la Generalitat de Catalunya i a la subdelegació del Govern de l’Estat a Girona, l’acord de modificació una vegada publicada l’aprovació definitiva.