3 de des. 2013

Fum, Fum, Fum, la nova cervesa sarrianenca de Birrart

Ràdio Sarrià.
L'empresa de Sarrià de Ter, Birrart 2007 SL, que elabora la coneguda cervesa artesana, Moska , ha anunciat que traurà al mercat aquest mes de desembre, una nova cervesa, la FUM,FUM, FUM, per recordar l'incendi que va afectar les seves instal·lacions, l'estiu passat i que va obligar a fer noves les instal·lacions. L'incendi que es va iniciar a la part elèctrica, va afectar les instal·lacions però no el foc sinó el fum que va obligar a renovar-ho tot fins i tot les barriques. 
La Sílvia i en Josep Borrell
La cervesa FUM,FUM, FUM, es començarà a comercialitzar aquest mateix mes de desembre i es presentarà el proper dia 21desembre a la Fira de Vilanova i la Geltrú. La nova cervesa s'elabora amb malta fumada a l'estil rauchbier. Segons Josep Borrell, director de l'empresa Birrart, només se servirà en barrils per a bars, tot i que si té molt d'èxit procurarà treure-la en ampolla, "és una cervesa que tindrà un bouquet molt diferent del que estem acostumats a Catalunya. Lligarà molt amb salmó fumat, bacallà o plats forts."
Birrart va començar a produir la seva primera cervesa, la Moska de Girona, a l'any 2008, amb una producció mitjana 20.000 litres de cervesa i ara en produeixen 40.000, el màxim que es pot fer a les instal·lacions de Sarrià de Ter on s'elaboren sis tipus de cervesa moska: la Moska rossa, la torrada, la negra, la de poma, la d'estiu i la d'hivern, també s'elabora la Moska garnatxa.