6 de febr. 2014

Per tercer any consecutiu els contribuents de Sarrià podran pagar en tres terminis, l'ampliació de les bonificacions i l'ordenança alternativa al pagament amb realització de treballs en benefici de la comunitat


Roger Torrent, Alcalde de Sarrià de Ter
Ràdio Sarrià.
L'Ajuntament de Sarrià un any més enviarà una carta als ciutadans on els recordarà que tenen la possibilitat de fraccionar el pagament de l'Impost de Béns Immobles(IBI) i l'Impost de Circulació de vehicles, en tres terminis i sense interessos. Aquest fraccionament fa tres anys que l'ajuntament l'aplica en tres terminis, per tal de facilitar el pagament a les famílies que tenen dificultats econòmiques.
Les dates de càrrec establertes per l'ajuntament seran al mes d'abril (40%), juny (30%) i setembre (30%) per als contribuents que prèviament i dins el termini ho sol·licitin
El consistori sarrianenc també informarà els ciutadans de les bonificacions de les Ordenances fiscals, que es preveuen per aquest 2014, i que s'han ampliat, així doncs gaudiran d'una bonificació del IBI del 80 % els habitatges que instal·lin captadors tèrmics solars, durant els 10 anys següents a la instal·lació. També hi haurà bonificació, un any més per a les famílies nombroses i enguany s'hi afegeix les famílies monoparentals, que amb els anys han anat augmentat i que gaudiran d'un 50% de bonificació, també en gaudiran les famílies que un dels membres de la unitat familiar hagi estat més de 183 dies a l'atur (l'any immediatament anterior). Les bonificacions tenen molt present les persones d'escassa capacitat econòmica que disposaran d'una reducció del 75% en aquest impost.
Pel que fa a l'impost sobre vehicles de tracció mecànica gaudiran d'una bonificació del 50% de la quota de l'impost els vehicles amb emissions de fins a 100gr/km de Co2.

I la més innovadora d'enguany, tenint en compte una realitat social econòmica, és la nova ordenança alternativa al pagament, aprovada per l'ajuntament de Sarrià, que ofereix la possibilitat de què els ciutadans que compleixin els requisits establerts i amb un informe dels serveis socials, puguin satisfer algunes taxes o preus públics, amb la realització de treballs en benefici de la comunitat.