26 de març 2014

El cuiner del millor restaurant del món comparteix en el llibre "Cuina amb Joan Roca" que arriba a les llibreries aquest pròxim dimarts

Ràdio Sarrià.
El manual "Cuina amb Joan Roca" permet conèixer els trucs i les tècniques més habituals del cuiner del millor restaurant del món i que durant 23 anys ha sigut professor de l'Escola d'Hostaleria de Girona. El llibre arriba a les llibreries aquest pròxim dimarts, i és un extens manual que dóna informació sobre els aspectes més bàsics de com comprar o com conservar aliments.
El manual de cuina també detalla els diferents tipus de coccions o tècniques com la cuina al buit. El llibre, en un format molt pedagògic i amb moltes fotografies, incorpora 80 receptes. "Hem posat tota la nostra experiència docent en un llibre", ha destacat Joan Roca.
"Tot i que hem anat de bòlit, hem estat capaços de tirar endavant un llibre que feia temps que teníem ganes de fer per posar a l'abast de tothom la nostra experiència", ha destacat Joan Roca, que ha comptat amb el seu equip i l'especial col·laboració de Salvador Brugués per elaborar aquest llibre.
Segons Roca "És un llibre pensat per a tothom que tingui ganes d'aprendre a cuinar i posem al seu abast els mètodes més usats a les escoles de cuina", ha explicat Roca que reconeix que aquesta obra ve a "endreçar" el coneixement acumulat durant més de dues dècades com a professor de l'Escola d'Hostaleria.
Pel cuiner Joan Roca, no existeix cap llibre com aquest que posi en ordre "amb llenguatge planer i de manera pedagògica" informació tan diversa com les tècniques, la maquinària més usada, les preelaboracions o les diferents coccions de la cuina actual.
Els lectors poden trobar informació des de com netejar bé el peix, un truc per accelerar la cocció de les patates, com tenir ben afilats el ganivets o com organitzar-se a l'hora d'anar a comprar. Però també informació sobre una de les tècniques estrelles del Celler de Can Roca: la cuina al buit, i també d'altres aspectes de la cuina moderna.
El llibre també incorpora 80 receptes de diferent dificultat pensades per poder-se fer a qualsevol cuina. "Val la pena tocar allò clàssic però també hem volgut posar-hi pinzellades de cuina moderna amb l'ànim de fer-ho amè, divertit i no renunciar a aplicar tècniques modernes, algunes senzilles de portar a casa", explica el xef del Celler de Can Roca.
El manual també té en compte aspectes com la salut i l'alimentació i el valor nutritiu dels aliments. "La societat actual és cada vegada més culta gastronòmicament però l'assignatura que teníem pendent era la que fa referència al menjar i la salut", assegura Joan Roca, que considera que darrerament aquest aspecte s'està redreçant i que, amb els cuiners al capdavant, cada vegada es parla més de la importància del binomi alimentació-salut. "Els cuiners tenim la responsabilitat d'explicar com d'important és tenir una dieta equilibrada per poder tenir una bona salut" segons Roca.