El manual "Cuina amb Joan Roca" permet
conèixer els trucs i les tècniques més habituals del cuiner del millor restaurant
del món i que durant 23 anys ha sigut professor de l'Escola d'Hostaleria de Girona. El llibre arriba a les llibreries aquest pròxim dimarts, i és un
extens manual que dóna informació sobre els aspectes més bàsics de com
comprar o com conservar aliments.
El manual de cuina també detalla els diferents tipus de coccions o tècniques com la cuina al buit. El llibre, en un format molt pedagògic i amb moltes fotografies, incorpora 80 receptes. "Hem posat tota la nostra experiència docent en un llibre", ha destacat Joan Roca.
El manual de cuina també detalla els diferents tipus de coccions o tècniques com la cuina al buit. El llibre, en un format molt pedagògic i amb moltes fotografies, incorpora 80 receptes. "Hem posat tota la nostra experiència docent en un llibre", ha destacat Joan Roca.
"Tot i que hem anat de bòlit, hem
estat capaços de tirar endavant un llibre que feia temps que teníem ganes de
fer per posar a l'abast de tothom la nostra experiència", ha destacat Joan
Roca, que ha comptat amb el seu equip i l'especial col·laboració de Salvador
Brugués per elaborar aquest llibre.
Segons Roca "És un llibre pensat per a tothom que
tingui ganes d'aprendre a cuinar i posem al seu abast els mètodes més usats a
les escoles de cuina", ha explicat Roca que reconeix que aquesta obra ve a
"endreçar" el coneixement acumulat durant més de dues dècades com a
professor de l'Escola d'Hostaleria.
Pel cuiner Joan Roca, no existeix cap llibre com aquest que posi en ordre "amb
llenguatge planer i de manera pedagògica" informació tan diversa com les
tècniques, la maquinària més usada, les preelaboracions o les diferents
coccions de la cuina actual.
Els lectors poden
trobar informació des de com netejar bé el peix, un truc per accelerar la
cocció de les patates, com tenir ben afilats el ganivets o com organitzar-se a
l'hora d'anar a comprar. Però també informació sobre una de les tècniques
estrelles del Celler de Can Roca: la cuina al buit, i també d'altres aspectes
de la cuina moderna.
El llibre també incorpora 80 receptes de diferent dificultat pensades per
poder-se fer a qualsevol cuina. "Val la pena tocar allò clàssic però també
hem volgut posar-hi pinzellades de cuina moderna amb l'ànim de fer-ho amè,
divertit i no renunciar a aplicar tècniques modernes, algunes senzilles de
portar a casa", explica el xef del Celler de Can Roca.
El manual també té en compte aspectes com la salut i l'alimentació i el
valor nutritiu dels aliments. "La societat actual és cada vegada més culta
gastronòmicament però l'assignatura que teníem pendent era la que fa referència
al menjar i la salut", assegura Joan Roca, que considera que darrerament
aquest aspecte s'està redreçant i que, amb els cuiners al capdavant, cada
vegada es parla més de la importància del binomi alimentació-salut. "Els
cuiners tenim la responsabilitat d'explicar com d'important és tenir una dieta
equilibrada per poder tenir una bona salut" segons Roca.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada