11 d’abr. 2014

Activen la prealerta del Pla Inuncat per pluges intenses

Ràdio Sarrià.
Protecció Civil ha activat la prealerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat, per la previsió de pluges intenses a partir d'aquest divendres a la tarda a la meitat nord del país i que s'aniran estenent amb el pas de les hores cap a les comarques de la meitat oest de Catalunya. 
La previsió de pluges intenses d'aquest divendres a la tarda afecta la demarcació de l'Alt Pirineu i l'Aran (excepte la Val d'Aran); la demarcació de Girona (excepte el Baix Empordà); la Catalunya Central (excepte Anoia); i les comarques del Vallès Oriental, la Segarra i la Noguera. Les comarques amb major probabilitat d'afectació per les pluges intenses són el Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà i Osona.
A partir d'aquest divendres al vespre i durant la nit de dissabte, les precipitacions s'estendran cap a la meitat l'oest i al sud del país, i podrà descarregar amb força a les Terres de l'Ebre, Lleida, i les comarques del Priorat, del Baix Camp. Aquestes precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra. L'episodi es preveu que s'estengui fins la matinada de dissabte.
Davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Protecció Civil ha recomanat extremar la precaució en els desplaçaments sobretot a la zona afectada per la previsió de pluges intenses, que coincideixen amb l'inici de l'operació sortida per les vacances de Setmana Santa.