16 d’abr. 2014

Els joves ferits en l´explosió de Palamós estarien fabricant haixix casolà segons apunten les investigacions

Ràdio Sarrià.
Els sis joves ferits en l'explosió en un pis de Palamós  estarien fabricant haixix casolà amb un nou mètode que consisteix en extreure l'oli de la marihuana amb el gas de les recàrregues d'encenedors. La investigació continua oberta però tot apunta que els nois seguien un tutorial penjat a Internet per aprendre a elaborar la substància però van obviar dues de les recomanacions de seguretat bàsiques: fer el procés a l'aire lliure i no apropar-hi cap flama. Segons sembla, un dels nois hauria encès un cigarret dins l'habitació i això hauria causat la deflagració. Els sis joves continuen ingressats a la unitat de cremats de la Vall d'Hebron i cap està en estat crític.
El sistema consisteix en posar marihuana dins un tub de metacrilat i, per aconseguir extreure'n l'oli, omplir-lo del gas de les ampolles de recàrrega d'encenedors.
Alguns dels vídeos que hi ha a Internet alerten, però, que tot el procés s'ha de fer a l'aire lliure i no s'hi pot apropar cap flama perquè s'emeten gasos i podria haver-hi una explosió. Precisament, semblaria que els nois no van fer cas d'aquest advertiment i, mentre fabricaven l'haixix, un va encendre un cigarret que va provocar l'explosió.
Els sis joves, d'entre 19 i 27 anys, es troben ingressats a la unitat de cremats de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona i tots estan fora de perill. Segons ha informat el centre, tres dels joves estan en estat greu i tres més es consideren ferits menys greus, però cap està en estat crític. El pitjor dels casos és del d'un dels nois, de 21 anys, que té cremades de segon grau al 19% del cos. També hi ha un altre ferit de 20 anys amb cremades al 16% del cos i un tercer, de la mateixa edat, amb un 15% del cos cremat. Els altres tres només tenen cremades que els afecten entre un 4% i un 6% del cos.