28 d’abr. 2014

Figueres dedica una exposició de flors al Circ "Flors de Circ"

Ràdio Sarrià.
L'Ajuntament de Figueres en el marc de les Fires i Festes de Santa Creu de Figueres que se celebrarà del 1 al 4 de maig a la Casa Empordà de Figueres es podrà visitar la Mostra d'Art Floral "Flors de circ", unes creacions florals de jardiners i floristes de Figueres i comarca s’exposaran creant lligams amb dues seccions de l’arxiu de Circus Arts Foundation, promotora del Festival del Circ: d’una banda, part de la col·lecció Fernández-Ardavín de cartells antics -recentment inclosa en el catàleg de la fundació- i, d’altra banda, l’exclusiva col·lecció de vestits de carablanca de la Maison Vicaire, prestigiosa sastreria parisenca per a l’espectacle, ja desapareguda.
Amb més de 7.000 visitants en la seva darrera edició, la Mostra d’Art Floral vol consolidar-se com una de les activitats més atractives i amb millor acollida del dens programa de les properes Fires i Festes de la Santa Creu de la capital altempordanesa. Organitzada a través del propi Ajuntament de la Ciutat, la mostra veu la llum mercès a la generosa implicació i talent creatiu del Gremi de Floristes de Figueres i comarca, coordinat en aquesta ocasió per les seves tres comissaries: les figuerenques Margarita Cotcho, Dolors Pujol i Dolors Viñolas.
Després de l’aclaparador èxit de la darrera edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres, amb més de 28.000 espectadors i una projecció arreu del món, el comissariat de la Mostra ha decidit dedicar aquest any l’exposició al fascinant univers de la pista, carregat de tanta alegria i color com la que emanen les flors. La presència circense a la Mostra d’enguany es tradueix en l’exposició:
D’una banda,de desenes de coloristes i antics cartells circenses d’entre 1915 i 1930 procedents de la recent donació de la família Fernández-Ardavín a Circus Arts Foundation. Es tracta de cartells de gran format (el major fa més de 2 metres i mig de costat) que dialogaran amb les creacions florals que els acompanyaran. Són peces úniques de gran valor històric que serviren per a publicitar alguns dels principals circs i artistes europeus de principis del segle XX.
D’altra banda, de 22 vestits de pallasso enfarinat (carablanca) produïts en el seu moment per la prestigiosa sastreria per a l’espectacle ‘Maison Vicaire’ de París. Els colors i reflexos dels lluentons dels sumptuosos vestits combinaran amb els centres florals amb qui compartiran escenari.
Per a l’ambiciós muntatge amb les peces anteriorment esmentades, procedents de la col·lecció de Circus Arts Foundation -promotora del Festival del Circ-, la Mostra Floral amplia el nombre de floristeries participants: fins a 12. L’exposició -que anteriorment s’havia celebrat en espais com el Castell de Sant Ferran, els jardins Puig Pujades o l’Església de Sant Pere- viurà enguany la seva segona i darrera edició dins l’antic Escorxador degut a la imminent continuació de l’adaptació de l’espai per al seu nou ús com a Casa Empordà.
Figueres, la nova Capital del Circ
El Centre Internacional d’Estudis del Circ, a la seu de Circus Arts Foundation, custodia el major arxiu estatal de documentació circense i un dels més importants a Europa: en ell s’hi troben referenciats 39.000 negatius, 11.000 fotografies, 3.200 llibres, 6.400 programes de mà, 9.300 cartells i milers d’altres peces que repassen els gairebé 250 anys d’història del circ: vestuari, gravats, postals, segells, porcellana, discs, etc. 
La Mostra acollirà la 64a edició del Concurs de Roses per a Aficionats
El 3 i 4 de maig, el tercer i quart dia de la Mostra d’Art Floral, el vestíbul de la Casa Empordà serà l’espai d’exposició de les flors dels candidats inscrits a la convocatòria del 64è Concurs de Roses per a Aficionats. 
També s'organitzen visites guiades a la mostra floral, cada dia a les set de la tarda, prèvia inscripció.