9 de maig 2014

Avui Dia D'Europa els Amics de la Unesco Girona

Ràdio Sarrià.
Avui, dia 9 de maig és el Dia d’Europa. Aquest és el 3r any consecutiu que la ciutat de Girona  ho celebra i els Amics de la UNESCO de Girona hi col·labora des del primer any. Enguany, aquest dia té una connotació especial perquè és també el punt de partida de la campanya per a les eleccions europees el dia 25 de maig.
Amics de la UNESCO de Girona i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs UNESCO a la qual pertany es van adherir al Pla nacional pel Dret a Decidir. Les eleccions europees ens ofereixen una oportunitat més de la nostra ferma decisió a poder fer un exercici de democràcia, el dret a votar,  primer ara el 25 de maig i més endavant, el 9 de novembre. Però aquest 9 de maig és també per a la ciutat de Girona la vigília de l’estrena d’un període singular: Girona, Temps de Flors.
Aquesta és la 59ª edició d’aquesta exposició de flors i d’activitats. La ciutat i els seus habitants obren les portes de cases i patis compartint amb veïns i visitants el que tenen i el que han preparat. Són vuit dies d’un  no parar, d’omplir les nostres retines de la varietat de colors i formes que ens ofereix la mostra floral, de gaudir de concerts i actes, i un llarg i variat etcètera.
La participació d’Amics de la UNESCO de Girona a Girona, Temps de Flors 
Aquest divendres 9 Projecció de l’audiovisual “Girona, processons i flors” a càrrec de Jordi Dalmau, al Club Marina Casinet (Passeig Verdaguer, 10) de Lloret de Mar a les 8 del vespre.
Aquest dissabte 10 Projecte Espriu al Mercat, una aproximació al llibre “Les roques i el mar, el blau” de Salvador Espriu. i també11è tast:  Hermes – Narcís-Jordi Aragó – Mercè Huerta. Hi participaran els autors: Narcís-Jordi Aragó (text) i  Mercè Huerta (il·lustració). Joan Ventura, president del Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Girona al Mercat municipal de Girona- Pl. Salvador Espriu a les  12 del migdia. Amb la col·laboració de Flors Marta Tarrés
Divendres 16 Presentació del treball de recerca “Les campanes del Gironès” de Blai Ciurana i Abellí. Hi intervindran: Merche Ginés, professora de ciències socials de l’Ins. Montilivi de Girona i directora del treball de recerca, i l’autor del treball. Es projectaran imatges il·lustratives de “Les campanes del Gironès”.
Tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona  Hora a les 8 del vespre.