9 de maig 2014

Girona a punt per rebre aquest cap de setmana milers de visitants que gaudeixin de les flors, els colors i les olors

Ràdio Sarrià.



La 59a edició de Girona, Temps de Flors, s'inaugura demà, amb 145 espais (82 patis, 54 monuments i 9 jardins) que es podran visitar fins el 18 de maig. L´exposició es podrà visitar cada dia de les 10 a les 21 h i, els dissabtes, 10 i 17 de maig, i el dimecres, 14 de maig,  els espais es tancaran a les dotze de la nit.
L'exposició de flors  permetrà  visitar espais tan emblemàtics de la ciutat com la Casa Pastors, que acollirà un projecte floral i una exposició d´art contemporani, els soterranis de la Catedral, que es reobren al públic després de la descoberta del bany ritual o micvé de la ciutat, utilitzat per la població jueva del 1435 fins a la seva expulsió, que es podrà visitar al Centre Bonastruc de Porta. Una altra de les novetats  «Un museu a 
l´aparador» que consisteix a apropar el patrimoni dels sis museus de la ciutat a través de l´exposició de dotze peces d´art en dotze aparadors de dotze comerços del centre de Girona.
La mostra d´aquest any que serà la primera que es viurà sense una de les seves les seves fundadores, Maria Cobarsí, que va morir l´estiu passat,  gran part dels projectes florals recordaran la seva figura i serviran per retre-li homenatge.
Els nous espais de l´exposició d'aquest 2014 són les escales de Sant Llorenç, el Palau de Caramany, la cisterna de Torre Gironella, el despatx de Maria Cobarsí a la plaça dels Jurats, la teulada dels Banys Àrabs, el castell de portal de Sobreportes i els tres projectes que hi haurà a l´Onyar, dos dels quals jugaran amb façanes de les cases del riu, com la Casa Masó. També cal destacar les quatre rotondes d'accés a la ciutat que estaran engalanades per donar la benvinguda als visitants.
També hi haurà activitats paral·leles com una seixantena de concerts que s´oferiran, entre la tercera edició de Girona A Cappella Festival, els concerts dels cicles corals i d´escoles de música i les activitats per celebrar el Dia Europeu de l´Òpera, o els dibuixos dels Urban Sketchers i la iniciativa Girona, mots i flors.