5 de maig 2014

MILESTONE PROJECT GIRONA arrenca la seva tercera edició potenciant l'Art Urbà i convidant a Girona a cedir espais per les accions pictòriques

Ràdio Sarrià.
Milestone Project Girona potenciarà en la seva tercera edició l'Art Urbà i convida de nou la ciutat de Girona a proposar localitzacions per les accions pictòriques de gran format dels millors artistes del moment.
La organització confia en repetir el mateix èxit de resposta que en les dues edicions anteriors 
El festival tornarà a Girona del 9 al 21 de juny amb la seva proposta singular i tranversal que busca apropar l’art a la ciutadania per generar reflexió sobre la nostra realitat. Enguany s’incorpora una secció d’acció de carrer que donarà protagonisme a les instal·lacions mòbils i implicarà de manera més directa i activa al públic
La tercera edició tindrà lloc del 9 al 21 de juny a Girona i, amb la col·laboració i el suport de l’Ajuntament de la ciutat, consolidarà la seva proposta singular i transversal que busca fer arribar l’art –de forma directa i sense intermediaris- al ciutadà combinant diverses disciplines de l’art amb la reflexió sobre la nostra realitat.
Enguany Milestone s’enfocarà encara més en les propostes d’art urbà, i a partir d’aquesta setmana s’obre de nou la convocatòria pública de cada edició per la cessió d’espais urbans que vulguin acollir les obres pictòriques de gran format dels millors artistes d’Street Art– tant locals com internacionals- del moment. Milestone Project busca que tothom gaudeixi del millor art pictòric urbà de manera gratuïta, i ho vol fer portant l’art a casa nostra, convertint de retruc Girona en una de les ciutats capdavanteres a nivell mundial en aquest corrent cultural. I per això es fonamental comptar amb la complicitat de la ciutadania en forma de localitzacions que puguin siguin embellides pels artistes convidats a aquesta tercera edició. Es determinant pel projecte poder obtenir permisos de parets, murs i espais (llocs emblemàtics o anònims, parets de cases particulars, portals comercials, edificis públics o privats, etc.) que puguin i vulguin implicar-se de manera activa amb Milestone esdevenint els llenços urbans d’obres tan emblemàtiques com la “Cocollona”, que sens dubte ja forma part del patrimoni artístic de la ciutat.
En les dues ocasions anteriors Girona ja va respondre molt positivament a la crida, i per tant enguany la organització de l’esdeveniment confia en repetir l’èxit de resposta de les edicions precedents, en les quals es va superar amb escreix el nombre d’emplaçaments necessaris per dur a terme les accions pictòriques.