20 de maig 2014

Torraspapel no accepta el pla de viabilitat i presentarà l'ERO d'extinció de la planta de Sarrià de Ter

Ràdio Sarrià.
La direcció de Torraspapel no fa marxa enrrere, ha anunciat avui en la reunió amb el Comitè d'empresa que no accepta el seu pla de viabilitat i presentarà l'ERO d'extinció
Avui s'esgotava el termini de negociació i l'empresa havia de donar una resposta als treballadors.
El comitè d'empresa havia presentat a la direcció un pla de viabilitat per salvar la factoria, que passava per produir paper de més qualitat, reduir torns de treball (de cinc a quatre) i ajustar la plantilla amb prejubilacions i mesures per reduir els costos energètics, un dels principals arguments que el grup posa  per assegurar que la planta de Sarrià no és viable. 
Avui s'esgotava el termini de negociació abans no es tiri endavant l'ERO d'extinció per a la plantilla de 132 treballadors
El comitè proposava produir paper de més qualitat que el que surt ara de la fàbrica. Des del 2009, la Torraspapel fabrica paper no estucat (té capacitat per produir-ne 62.000 tones per any). El pla de viabilitat també proposava reduir la plantilla,  torns de treball, passant dels cinc actuals a quatre. 
L'objectiu del comitè era mantenir l'activitat amb el màxim número de treballadors.
L'Ajuntament de Sarrià també estava disposada a fer tot el que estigues a les seves mans i més,  per salvar l'històrica empresa de Sarrià de Ter.
El president del comitè, Nicolás Juárez, ha reconegut que la negativa de l'empresa és "un cop dur", Juárez ha criticat que l'empresa vulguin tancar Sarrià amb l'objectiu de traslladar la producció a d'altres centres de treball del grup com els que té a Saragossa o Motril. "A ells no els agrada parlar de deslocalització i parlen de reubicació productiva però per a nosaltres és el mateix", ha lamentat Juárez, que assegura que el paper que deixi de fer a Sarrià s'haurà de fer a algun altre lloc "a un cost o un altre". Juárez també ha explicat que des de fa un temps hi ha tècnics de la planta de Sarrià que estan anant a treballar a Saragossa, on el grup sí està invertint i estan muntant una nova màquina.
La propera reunió entre empresa i comitè es farà el dia 28 de maig per començar a parlar de les condicions de l'ERO per als 132 treballadors de la planta de Sarrià.

Per la seva banda, Torraspapel en un comunicat afirma que després de tres setmanes analitzant la situació del centre no han trobat cap fórmula de viabilitat i recorda que la indústria del paper viu una situació "molt difícil" i que la planta de Sarrià, a banda del descens de vendes, s'ha vist afectada pels costos de producció, de transport i per la normativa elèctrica. Torraspapel diu que la planta té resultats negatius des del 2012, amb pèrdues de 98 milions.
L'empresa assegura que seguirà els legals i que es compromet a negociar un possible acord, amb els representants dels treballadors per trobar la millor solució per a totes les parts "incloent-hi un pla social adequat".