9 de jul. 2014

La tercera setmana d’Emergent comença aquest dijous al Parc del Centre Cívic La Cooperativa a Sarrià de Ter

Ràdio Sarrià.
Circ, música, dansa i teatre gestual formaran una nova nit d’emocions i descobertes al parc de la Cooperativa.
Llorer, Montreal 76, El Petit de Cal Eril, Hugo, Meritxell Cardellach i la companyia Volaquivol protagonitzaran la vetllada
Arriba una nova setmana de festival Emergent. A partir d'aquest dijous la cita tornarà a posar-se en marxa arribant a indrets com Sarrià de Ter , Fornells o Madremanya. Amb la mateixa filosofia amb què va néixer ara fa deu anys el festival portarà a les places de cada poble breus actuacions tant variades com sorprenents. Durant la nit de demà, els assistents a Sarrià podran gaudir de música, dansa, circ i teatre gestual en una nit d’emocions i diversió que segur que despertarà un gran interès al Pati del Centre Cívic de la Cooperativa.
Obriran la nit Llorer, una jove banda de pop-folk avalada per la seva tercera posició al concurs Sona 9 l’any passat. El grup està vivint un any d’expansió en què ja preparen el seu primer disc i poc a poc van acumulant un bon gruix de concerts a les espatlles. A l’Emergent hi demostraran la seva immensa qualitat musical liderada per la veu de Laura Forner.
La música seguirà amb la proposta de Montreal 76, la nova formació de Pau Marquès. L’ex-membre d’Umpah-pah torna després d’un llarg silenci i ho fa molt ben acompanyat. I és que per la seva nova aventura s’ha buscat uns companys de viatge que també coneixen bé el món de la música. Xevi Quiño (Le Croupier), Enric Fluvià (Pepper Pots), Carles Serras (Sr. Mit), Pau Boïgues (Pulpopop) i Elena Montané (Kumbes del Mambo) l’han ajudat a recuperar cançons que ha anat component durant els darrers anys i que es mouen per estils diversos com el rock, el pop o el soul.
La darrera proposta musical de la nit serà El Petit de Cal Eril. El músic de Guissona va publicar l’any passat La figura del buit, un disc que l’ha catapultat definitivament cap a l’èxit i que, des de molts sectors, és considerat el millor de la seva trajectòria. Els Premis Enderrock a millor disc de cançó d’autor tant en la votació popular com en l’elecció de la crítica són el millor exemple de la bona rebuda d’un treball que consolida un cantant que ja feia anys que trepitjava fort.
Qui tornarà, una vegada més, a passar pel festival serà Hugo –de la companyia Hugo & Inés-. Ja hi va ser durant les tres nits de la setmana passada amb el seu curiós espectacle de teatre gestual i a Sarrià tornarà a enfilar-se a l’escenari per presentar un espectacle diferent però que mantindrà els peculiars ninots fets a partir del seu propi cos com a principals protagonistes.
També hi haurà espai per la dansa de la mà de Meritxell Cardellach. Pràcticament 30 anys al món de la dansa són la millor garantia d’èxit d’una artista titulada en Dansa Espanyola a l’Institut del Teatre. El flamenc ha estat sempre la seva gran especialitat i a l’Emergent hi portarà tot el seu coneixement per deixar embadalit el públic, com també farà la companyia de circ Volaquivol. Des de l’any 2007 que la companyia volta pel país i des del 2012 que ja presenta el seu tercer espectacle: Salsa! Ferriol Barbena i Marina Montserrat són, des del 2009, els dos membres que formen la companyia i combinen a la perfecció la seva formació tant en acrobàcies com en clown. Com sempre, la nit la tancaran les fotografies de David Julià.
Entrada general: 10€ Entrada anticipada als ajuntaments: 7€ Abonament 3 dies: 20 Abonament 6 dies: 30€ Abonaments 11 dies: 40€