22 d’oct. 2014

El 9-N es podrà votar en 938 dels 947 municipis catalans

Ràdio Sarrià.
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha presentat aquest matí les dades logístiques del procés participatiu del 9-N. Es podrà votar en 938 dels 947 municipis catalans, en un total de 1.255 locals i 6.430 punts de participació. Ortega ha apuntat que això significa que el 99,9% de la població no haurà de desplaçar-se de municipi per poder participar. A això se li ha de sumar els 17 punts de participació a l'estranger. 
Ortega també ha explicat que aquest matí s'havien superat els 30.000 voluntaris, 
Hi haurà 938 municipis on es podrà votar i 1.255 locals. La meitat són centres educatius públics i concertats i l'altra són locals cedits pels ajuntaments.
Els ciutadans podran consultar quin és el seu local de participació el proper dimecres, a través de la pàgina web www.participa2014.cat/, del 012 o dels ajuntaments i el dia 9-N per votar s'haurà de presentar amb el DNI registrar-se i poder votar. Podran votar les persones més grans de 16 anys. L'horari serà de 9 del matí a 8 del vespre.
Els catalans que viuen fora de Catalunya podran participar en disset punts (delegacions de la Generalitat o oficines d'ACC10) distribuïts per tot el món, però no es podrà fer des de la resta de l'Estat. Així, hi haurà locals a Berlin, Brussel·les, París, Milà, Londres, Montreal, Nova York, San José, Buenos Aires, Bogotà, Mèxic, Tokio, Sidney, Sao Paulo, Santiago de Xile i Copenague. A més, s'habilitarà el Palau Robert perquè votin els catalans que tinguin un DNI on no consti una adreça de residència a Catalunya, però s'hauran d'haver inscrit al registre de catalans a l'exterior.