21 d’oct. 2014

El gironí Salvador Sunyer roda el món amb el documental Bugarach

Ràdio Sarrià.
El documental Bugarach segueix donant la volta al món i aviat aterrarà a Girona.
Salvador Sunyer (Girona, 1987) -director i guionista molt lligat al món de les arts escèniques, la publicitat creativa i autor dels documentals Porcs (2009), Migranland (2013) i The Hollywood conquest (2014), a més de ser el responsable dels l’espot promocional de les darreres edicions del Festival Temporada- és un dels tres directors que signen el documental, juntament amb Ventura Durall i Sergi Cameron.
Bugarach, produït per Nanouk Films, Televisió de Catalunya, TVE i Filmtank, ha estat una de les  pel·lícules nominades a l'edició d'enguany dels PRIX EUROPA. Aquests prestigiosos premis, organitzats per les principals televisions europees (ARTE, BBC, France Television, YLE i ZDF, entre d’altres), reconeixen les millors produccions europees televisives de l’any. Bugarach està entre els finalistes al millor documental de l’any 2014, guardó atorgat per la Comissió Europea.
També participa a l’IDFA, on participarà  a la secció BEST OF FESTS, al DOKLeipzig, on se’n farà un case study com a exemple de coproducció i també a l’ANTENNA FILM FESTIVAL de Sydney, on Bugarach serà el film inaugural. Bugarach acaba d’aconseguir el FIPRESCI, el Premi Internacional de la Crítica, al festival Message to Man de Sant Petersburg. “Спасибо, St. Petersburg!!!”Després que els autors hagin sobreviscut a una parada a Bugarach el passat 3 d’octubre, el film ha seguit la seva ruta de projeccions i festivals: 
Festival Cinespaña (3-12 Oct / Toulouse), Astra Film Festival (6-12 Oct / Sibiu)
Antenna Film Festival (14-19 Oct / Sydney), Premis Prix Europa (18-25 Oct / Berlín), Dok Leipzig (27 Oct – 2 Nov / Leipzig), Festival Internacional de Cine de Cali (30 Oct – 3 Nov / Cali), IDFA (19-30 Nov / Amsterdam)
L’esperada estrena de Bugarach als cinemes ja s’acosta. La pel·lícula desembarcarà el 7 de novembre a les sales de Barcelona i Girona i el 26 d’octubre a la Cineteca de Madrid. 
Barcelona · Cinemes Girona i Zumzeig (a partir del 7 de novembre)  a Girona · Cinema Truffaut (a partir del 7 de novembre)  i a Madrid · Cineteca (a partir del 23 d’octubre).