23 d’oct. 2014

Merche Ochoa Premio Nacional de Circo 2014

Ràdio Sarrià.
Merche Ochoa actuant a les Nits del Coro
el 6 de març 2014
La pallassa Merche Ochoa (Logronyo 1967) ha estat guardonada aquest dimecres amb el Premio Nacional de Circo 2014  "per la seva llarga i excel·lent trajectòria professional, representant també a totes les dones pallasses que treballen en el circ a Espanya. El jurat del premi ha destacat "la seva gran capacitat interpretativa i cura de la tècnica, la seva defensa i compromís amb la professió i la seva dedicació a la formació i transmissió dels fonaments d'un art ja mil·lenari", segons un comunicat del Ministeri de Cultura per a informar sobre el guardó,  que està dotat amb 30.000 euros.
Merche Ochoa a les Nits del Coro
el 29 de novembre de 2012
Per Ochoa és un reconeixement als seus més de 20 anys de trajectòria. "sento molta felicitat, estic molt contenta, sento que s'ha reconegut tot el procès d'una carrera,  es visibilitza com a dona, com a pallassa i com a professional de la formació i del circ", per Merche el premi és "com un pòquer d'assos".
Ochoa va començar a l'any 1979 en el món del teatre quan tenia 12 anys, amb la companyia Epidaure, recorrent la Rioja de poble en poble. Entre 1986 i 1988 estudia a l'Escola d'Art Dramàtic de la Rioja i un any després es trasllada a Barcelona per conèixer el món del pallasso amb Berty Tovías. Exerceix de pallassa professional des de 1993 com a mestres ha tingut a Jonhy Melville, Eric de Bont, Jango Edwars, Philippe Gaulier, entre d'altres. És també pedagoga, i entre 1993 i 2012 ha treballat de forma regular en estudis, teatres i escoles de Barcelona.
El 2011, va fundar el projecte de formació en clown El Rinclowncito, on fa tallers, cursos i actuacions dins i fora d'Espanya, per a qualsevol que vulgui aprendre a fer riure als altres.
La pallassa a actuat en dues ocasions a les Nits del Coro de Sarrià de Ter, amb el seu espectacle "De fades, fetilleres i heroïnes" el novembre de 2012 i amb "Zwitterio" el 6 de març de 2014