16 d’oct. 2014

Salt vol nomenarà Josep Puntí fill predilecte i Clara Villoslada filla adoptiva

Ràdio Sarrià.
L'Ajuntament de Salt vol declarar el cantant Josep Puntí i Fàbregas fill predilecte i sor Clara Villoslada filla adoptiva. S'acordarà en el proper Ple municipal mitjançant dues mocions conjuntes de tots els grups.
 En el cas de Josep Puntí s'ha valorat la seva activitat professional en el camp de la interpretació i composició musical, i el fet d'haver portat el nom de Salt arreu del país. Pel que fa a Sor Clara Villoslada s'ha pres en consideració la seva trajectoria personal, social, educativa i cívica en benefici de la Vila de Salt.
Josep Puntí es va donar a conèixer a través del grup Umpah-Pah, del qual era el principal talent creador i compositor. Després de tres discos en català i dos en castellà, el grup es va dissoldre i Puntí començà una carrera en solitari a partir del 1997 amb el disc "Pepalallarga i...".
Posteriorment, el 1998, va enregistrar "L'hora del pati" i el 2002 va editar el disc "Maria", pel qual va ser guardonat el 2003 amb el premi de la revista Enderrock al millor disc de pop-rock, el premi Altaveu i el premi Puig Porret, atorgat per la crítica musical catalana en el marc del Mercat de Música Viva de Vic. Ha col·laborat amb artistes com Maria del Mar Bonet i Enrique Bunbury, i ha participat en diverses obres de teatre. El 2009 presentà l'espectacle "Josep Puntí canta a l'Adrià Puntí". I el 2013 va publicar "Incompletament".
Sor Clara Villoslada, fundadora del Casal Infantil La Casita ha dedicat gran part de la seva vida a treballar de manera incansable per la infància i les famílies de Salt. Va fundar La Casita als anys vuitanta i des de llavors i fins ara, ha treballat amb il·lusió i dedicació pels nens i nenes de Salt. El curs passat La Casita va atendre un total de 55 infants d'entre 5 i 14 anys, amb els quals va realitzar activitats de reforç escolar, de lleure estructurat, d'habilitats socials, d'hàbits i valors, entre d'altres.