12 de nov. 2014

S'inaugura aquest novembre la Xarxa Gironina de Cafè Teatre

Ràdio Sarrià.
Les Diàstole a les Nits del Coro
el passat dia 6 de novembre 
Es presenta la Xarxa Gironina de Cafè Teatre Platja d’Aro, Figueres, Sarrià de Ter i l’Associació Gironina de Teatre s’uneixen per crear un circuit d’espectacles de petit format a les comarques gironines
Amb els objectius d’oferir una programació eclèctica d’espectacles teatrals de petit format, professionals i per adults a les comarques gironines; donar l’oportunitat a les companyies professionals locals d’exhibir-se, tant amb espectacles acabats com amb projectes en procés de creació; i afavorir una reducció de despeses per a tots els espais participants, neix enguany la Xarxa Gironina de Cafè Teatre.
L’any 2010, l’AGT va engegar, conjuntament amb l’Ajuntament de Sarrià de Ter, el cicle de cafè-teatre Les nits del Coro, una proposta que ha tingut una magnífica acollida i de la que enguany celebrarem la quinta temporada. Per l’escenari d’El Coro han passat més de 60 espectacles de diferents disciplines teatrals, amb una mitjana d’ocupació del 70%. L’any 2014 es va sumar L’Espai La Catequística de Figueres Les Nits Golfes de La Cate, assumint també una alta ocupació i una valoració molt positiva dels espectacles.
Ambdós espais continuen el projecte aquesta temporada 2014-2015, als quals s’ha afegit el CAF (Centre l’Avenir Fanalenc) de Platja d’Aro.
Xarxa Gironina de Cafè Teatre és el nom amb que es defineix aquest circuit d’espectacles de petit format a la demarcació que s’inicia enguany presentant un mateix espectacle mensualment als municipis de Sarrià de Ter, Platja d’Aro i Figueres.
Les nits del Coro a l’edifici d’El Coro de Sarrià de Ter, els dijous a les 21:30 h; Les nits de teatre del CAF al Centre L’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro, els divendres a les 21 h, i Les Nits Golfes de La Cate a l’Espai Cultural La Catequística de Figueres, els dissabtes a les 23 h. Tots tres cicles compten amb la complicitat de les Àrees de Cultura dels seus respectius Ajuntaments i la producció de l’Associació Gironina de Teatre.
Els eixos amb els quals es configura la proposta, consisteixen en una programació eclèctica que barreja diferents disciplines escèniques: clown, monòlegs, contes per adults, teatre, titelles, màgia, performance, noves tendències...; professionalitat en la gestió; rigor artístic i l’afegit de la calidesa de la proximitat amb l’espectador.
La Xarxa Gironina de Cafè Teatre compta amb la col•laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
L’Associació Gironina de Teatre (AGT) és una entitat sense ànim de lucre que té com a socis a la majoria dels professionals de les arts escèniques gironines. Un col•lectiu divers i transversal on hi trobem actors, directors, escenògrafs, figurinistes, productors, pedagogs teatrals, dramaturgs, empresaris, gestors culturals... professionals amb objectius i interessos ben diferenciats, que s’uneixen per la defensa i el desenvolupament de l’activitat teatral al territori de les comarques gironines.
Nascuda el 1990 amb l’objectiu de donar servei al col•lectiu teatral i facilitar-li la feina, l’entitat ha anat més enllà i, fruit de la demanda dels mateixos socis, ha pres sempre un paper actiu en el panorama teatral gironí.
L’entitat gestiona el Centre de Formació Teatral El Galliner (que enguany celebra el seu vint-i-cinquè aniversari), es dedica a dinamitzar l’activitat de les arts escèniques al territori gironí i col•labora per fer més fàcil la vida de l’artista.