23 de febr. 2015

Banyoles celebrarà la segona edició de la Fira Gastronòmica el 18 i 19 d'abril

Ràdio Sarrià.
Banyoles celebrarà la segona edició de la Fira Gastronòmica els dies 18 i 19 d’abril del 2015. Durant tot aquest cap de setmana hi haurà el mercat de productes del Pla de l’Estany, degustacions de tapes artístiques elaborades per part de restauradors de Banyoles i es podran trobar productes de la DO Empordà. Els tallers i degustacions estan oberts a tothom i les places són limitades, es seguirà l’ordre d’inscripció del Punt d’informació de la Fira. Per participar en les degustacions i tallers s’hauran de bescanviar els euros per tiquets al mateix Punt d’informació. Cada tiquet valdrà 1 euro. 
La Fira Gastronòmica se celebrarà des de les 10 del matí a les 9 del vespre.
També hi haurà una ruta artística i gastronòmica al Molí de la Farga (on 8 artistes interpretaran el Molí com si fos l’obrador d’una fleca), exposicions a bars i restaurants, dissenys de cafè amb llet per part d’un barista professional als Banys Vells, exposició de ceràmica a Can Japet, una copa de cava per fer la volta a l’Estany amb la Tirona, o el menú Gartstròmia del restaurant de la Fundació Mas Casadevall. En aquesta segona edició es doblen les veles, la de gastronomia com l’any passat anirà acompanyada d’una segona vela destinada exclusivament a l’art i on es duran a terme tallers de pintura, ceràmica, fotografia entre d'altres. Una altra novetat serà el concert del dissabte a la nit amb el grup Hop’s Trio.
Hi haurà un taller a càrrec del cuiner Pep Nogué i el conegut presentador de TV3, Espartac Peran tallers per a celíacs, tallers infantils, de textures d’oli, de gintònics, de vermut artesanal, de pastisseria infantil o tast de vins en família. També, s’han preparat tallers d’estampació amb verdures, de fotografia, de decoració de davantals, de ceràmica, o el taller l’hort al full.
L’Ajuntament de Banyoles aprofitarà per fer la campanya Vine en família i et regalem Gartstròmia. En aquest cas els establiments d’allotjament oferiran un descompte del 10% a les famílies que s’allotgin durant aquell cap de setmana, i rebran el joc de Banyoles i 5 tiquets per família per consumir a la Fira.
La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha explicat que “enguany és la segona edició, la Fira creix amb la incorporació de la vela d’art per donar a conèixer diferents artistes coneguts per les seves arts plàstiques a Banyoles. En aquest sentit, la nostra pretensió és anar ampliant la Fira amb més continguts i activitats com hem fet en aquesta segona edició”. Vilà espera que “tant petits com grans participin en els diferents tallers programats i puguin conèixer i degustar els diferents productes del Pla de l’Estany”. La regidora Joana Vilà ha manifestat que “volem que degustin en el sentit artístic, l’art que tenim a la nostra ciutat, a través de la representació d’una petita mostra de les diferents arts plàstiques representades a la Fira”.