20 de febr. 2015

Denunciat el conductor d’un vehicle per circular temeràriament amb un excés de pes al Gironès

Ràdio Sarrià.
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar el dia 18 de febrer un conductor, de nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d’una infracció administrativa de conducció temerària. Els fets van passar el mateix dia 18 de febrer, al quilòmetre 63 de l’autopista AP-7, en sentit sud, dins del terme municipal de Salt (Gironès).A mig matí, els mossos van detectar un turisme que circulava en sentit sud amb un evident sobrepès i amb la càrrega mal estivada. En veure el vehicle, els agents van aturar-lo a la sortida de l’autopista de Girona sud i van identificar el conductor. Els mossos van pesar el turisme i van comprovar que sobrepassava el màxim permès en mitja tona, a més la forma com duia la càrrega comprometia greument l’estabilitat del vehicle. Per aquest motiu el conductor va ser denunciat administrativament per conduir temeràriament i es va immobilitzar el cotxe fins que va reparar el greuge.Aquesta denúncia administrativa pot comportar la retirada de 6 punts del permís de conduir i una sanció de fins a 500 euros.
Els mossos d’esquadra aprofiten per recordar els consells de seguretat a l’hora de viatjar amb responsabilitat:
Comprovar les condicions tècniques del vehicle (frens, estat dels pneumàtics...)
Lligar l’equipatge i els paquets de forma segura sense que sobresurtin del vehicle i no sobrepassar el pes màxim del vehicle.
Respectar el nombre màxim de viatgers autoritzat.
Les persones han d’anar assegudes als llocs dels seients, mai en el lloc de càrrega i fent ús del cinturó de seguretat i/o del sistema de retenció infantil.
Mantenir la distància de seguretat entre vehicles.
Circular pel carril de més la dreta excepte en avançaments.
En cas que ens veiem obligats a aturar-nos, busquem el lloc més segur i senyalitzem el vehicle. També recordar fer ús de l’armilla reflectora.
Hem de ser conscients del nostre estat, mantenir l’atenció i descansar cada 200 km o cada dues hores.
Cal evitar consumir begudes alcohòliques o prendre medicació que pot alterar la nostra percepció.
Respectar sempre les senyalitzacions viàries i la normativa del trànsit.