27 de febr. 2015

El fiscal assegura que Andrighetto va disparar deu trets contra la seva dona

Ràdio Sarrià.
L'empresari Bernad Angrietto, acusat d'assassinar a trets la dona al seu habitatge del barri de Palau de Girona el 17 d'octubre del 2011 s'ha assegut avui davant els membres del jurat popular que decidiran si és culpable o no. Aquest matí s'han escollit els nou membres del jurat popular, quatre dones i cinc homes.
Bernard Andrighetto s'enfronta a 21 anys de presó per assassinat i tinença il·lícita d'armes. El fiscal està convençut que aquella nit el processat va empunyar una arma amb cada mà i li va clavar deu trets a la seva dona. La defensa, en canvi, al·lega que l'autor del crim va ser una tercera persona que va entrar a la casa buscant venjança perquè Andrighetto estava implicat en una trama corrupta vinculada a Jordi Pujol Ferrusola.
Després de la tria del jurat, ha començat el judici contra Bernard Andrighetto, i a la tarda, tota la comitiva es desplaçava fins a la casa que compartien acusat i víctima, al carrer Lluís Borrassà 14 del barri de Palau, per fer una inspecció ocular del lloc del crim. 
Bernard Andrighetto, està en presó preventiva des del 2011, i el judici havia de celebrar-se el setembre del 2013 però l'aparició d'un suposat testimoni que reforçava la versió de la tercera persona implicada en el crim, va fer aturar tot el procés i retornar el cas a instrucció. Això va obligar a suspendre el jurat i a tornar a enviar el cas a instrucció. Un cop investigada aquesta nova prova, la conclusió per al fiscal del cas és que no hi ha cap altre implicat en el crim a banda de l'empresari. L'acusació pública creu que tot plegat és una maniobra d'Andrighetto per desviar l'atenció i l'acusa d'assassinar la dona després d'acorralar-la al lavabo. Andrighetto ha canviat de versió en diverses ocasions.
El judici continuarà dilluns al matí, amb la declaració de l'acusat. El lletrat de la defensa també ha proposat aquest divendres nou testimonis nou, entre els quals hi ha el comandant responsable de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil perquè desgrani la investigació relacionada amb la suposada trama corrupta.