11 de febr. 2015

Vaga del futbol català aquest proper cap de setmana en defensa de l'esport amateur

Ràdio Sarrià.
Aquest proper cap de setmana el futbol farà vaga contra la situació fiscal a la qual es veu sotmès l'esport amateur per part del govern central segons va decidir per unanimitat la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol, que afectarà més de 1.000 partits de futbol i futbol sala, que són els ajornats i amistosos programats, ja que precisament els dies 14 i 15 de febrer ja era jornada de descans per Carnestoltes.
La vaga en totes les categories de futbol amateur i futbol base, incloent-hi el grup 5 de la Tercera Divisió, i a partir del dia 21 de febrer en cada jornada es farà un minut d'aturada reivindicativa per mantenir la protesta fins al juny. 

L'objectiu de la vaga és protestar contra el tracte fiscal que està rebent l'esport amateur català. Els clubs, a partir d'ara, hauran de declarar des del primer euro i hauran de donar d'alta a la Seguretat Social els seus col·laboradors (tot i que de moment ningú està complint aquesta normativa, que va entrar en vigor l'1 de gener). "Des del 2012, l'esport català està patint una sèrie d'actuacions en l'àmbit estatal i territorial, sobretot en l'àmbit fiscal i de la Seguretat Social, que suposen un trasbals i un greuge comparatiu" segons la Federació Catalana de Futbol.