20 de març 2015

52 centres educatius participen en el Premi Sambori Òmnium Girona- Catalunya Nord

Ràdio Sarrià.
Avui s'ha lliurat el Premi Sambori Òmnium al Teatre de Bescanó. L’acte ha comptat amb la participació dels 18 premiats de les diverses categories, amb familiars i professors, i l’assistència de l’alcalde de Bescanó i vicepresident de la Diputació de Girona, l’il∙lustríssim Sr. Xavier Soy. Pep Anton Vieta i Josep Duran ha amenitzat el lliurament amb l’espectacle de divulgació científica “Reacciona.... Explota!”.
La participació enguany a la demarcació Girona­ Catalunya Nord, formada per les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l'Estany, La Selva i la Catalunya Nord, ha estat de 52 centres educatius, amb un nombre total de 258 narracions. El jurat ha estat format per Lluís Ball­llosera, Miquel Teixidor, Maria Mercè Roca i Àdam Bertran i ha escollit tres guanyadors per cadascuna de les sis categories del concurs, que va de cicle inicial de primària a batxillerat i cicles
formatius. A l’annex de la nota de premsa s’inclou la relació d’alumnes i treballs premiats, junt amb el centre al qual pertanyen. L’objectiu principal del Premi Sambori Òmnium és promoure la narrativa i la literatura en català a les escoles i instituts de tot el territoris dels Països Catalans. Divulgar l’escriptura d’una manera dinàmica i creativa, per tal de que els infants i joves del nostre territori s’enriqueixin a partir de la llengua catalana. En la novena edició del Premi Sambori Òmnium hi ha participat centres educatius, tant instituts com escoles, públics, privats i concertats de tot el territori català, des del Principat, la Franja i Catalunya nord. Els treballs seleccionats des dels centres educatius han passat la primera fase, la de Premi Sambori Òmnium Demarcació. Els guanyadors de la demarcació passen a la final catalana, on hi haurà un màxim de tres treballs premiats de cada categoria per a cada una de les dotze demarcacions. Tots ells tenen la possibilitat de guanyar el Premi Sambori Òmnium Catalunya, que consta d’un cap de setmana familiar al parc temàtic Port Aventura. Els guanyadors se sabran el dia 29 de maig.