16 de març 2015

Demà surt a la venda el seu nou disc "El primer arbre del bosc".

Ràdio Sarrià.
Blaumut - El Primer Arbre del Bosc
El bosc és quelcom natural, misteriós i poètic. Al bosc és on viu Puck, Oberón i Titania a Somni d’una nit d’estiu ; és on fugen els amants de Bodas de sangre de Lorca; o és on Alícia es troba amb el Gat de Cheshire, el Barreter Boig o la Llebre de Març. Sovint es diu allò de “els arbres no et deixen veure el b​osc”, però t’hi conviden a entrar-hi. "El primer arbre del bosc" (Autoedició, 2015), és el nou disc de Blaumut, una invitació a fer un viatge interior, intens i ple de turbulències emocionals i sentiments que ens endinsaran en aquest bosc.
Aquest nou àlbum, amb més producció i profunditat que l’anterior, ens submergeix en un mar d’emocions a flor de pell. Un treball cuinat a foc lent que ens endinsa dins dels nostres éssers, i ens emociona i ens corprèn amb cançons teixides de somnis. Sigues valent. Deixa’t portar pel vent. Si entres dins el bosc, ja no voldràs sortir.
Blaumut és una formació integrada per Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí) i Manel Pedrós (bateria). Lletres plenes d’imatges, els arranjaments d’instruments clàssics de corda, i el so de diverses andròmines formen l’atmosfera de les seves cançons.
Vassil Lambrinov i Xavi de la Iglesia varen coincidir cap a l’any 2003. Des d’aquell moment comencen a fer col·laboracions musicals en forma de gravacions casolanes, provant i experimentant amb diverses sonoritats.
 L’any 2009 són convidats a tocar en un petit local de Barcelona amb altres músics, i per l’ocasió compten amb el txelista Oriol Aymat, amb qui decideixen preparar i arranjar uns quants temes. La bona resposta per part del públic en aquesta i posteriors actuacions, cap a un gairebé improvisat trio, planteja la possibilitat de donar continuïtat a la formació per al directe de manera estable, sense perdre de vista la seva vessant més curiosa i creativa.
 Tot i això, calia unes gotes de ciència i botons… Manel Pedrós, és l’última i més recent incorporació, i amb qui es tanca el cercle. Les quatre personalitats que conformen Blaumut són tan diferents com els seus orígens musicals però amb un sentit en comú. De la clàssica més acadèmica, a la música intuïtiva. De la part racional, a la més visceral…
L’any 2011 firmen contracte discogràfic amb Picap, i el setembre del 2012 publiquen el seu primer àlbum que porta per títol El turista.
Aquest projecte és un disc en català, amb lletres que descriuen imatges, paisatges i sensacions. Cançons d’autor, arranjades amb instruments clàssics de corda, bases electròniques i diversitat de melodies i estils que dibuixen l’ambient dels temes escrits per Xavi de la Iglesia.
Des de la publicació del seu primer àlbum i fins al moment, la formació experimenta un creixent continu gràcies al seu primer gran èxit “Pa amb oli i sal” conegut per ambientar les mitges parts dels partits del FC Barcelona al Camp nou o bé per la seva aparició regular en la totalitat de les emissores de radiofórmula catalanes. A més, la brillant resposta a les xarxes socials o l’overbooking constant en els seus concerts fan que la banda s’estigui posicionant a un lloc privilegiat de l’actual panorama català.