25 de març 2015

Els 14 ajuntaments de l’àrea urbana de Girona acorden unir esforços per a la promoció econòmica del territori

Ràdio Sarrià.
L’Ajuntament de Girona ha impulsat la primera trobada de la taula de concertació territorial per a la promoció econòmica, que ha tingut lloc aquest matí al monestir de Sant Daniel i de la qual ha sorgit l’acord de 14 consistoris que conformen l’àrea urbana de Girona per treballar de manera conjunta en la promoció econòmica del territori.
En aquesta trobada s’ha aprovat la creació d’una taula territorial que aplegui les regidories encarregades de la promoció econòmica dels municipis d’Aiguaviva, Bescanó, Celrà, Fornells de la Selva, Girona, Llambilles Quart, Riudellots de la Selva, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Vilablareix i Vilobí d’Onyar. “Es tracta d’un acord històric, que permetrà per primer cop que els municipis que formem part del sistema urbà de Girona treballin amb un objectiu compartit per estimular la generació d’activitat i la creació de llocs de treball, així com multiplicar les potencialitats del territori, tot aprofitant els recursos que tenim”, ha ressaltat la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, que ha coordinat la taula d’aquest matí. Durant la reunió, tots els representants dels consistoris implicats han manifestat la seva satisfacció per aquest acord unànime al qual han arribat per fixar estratègies consensuades en matèria de promoció econòmica en benefici de tot el territori. La proposta de treball és la del model col·laboratiu, prenent com a premissa la cooperació, el compromís i la col·laboració activa de tots els membres que formen part de la taula. El desenvolupament del projecte de captació d’inversions Invest in Girona Figueres; l’elaboració del futur pla estratègic de promoció econòmica de Girona i la seva àrea urbana o la creació d’un espai web de recursos en el marc de l’Agència de Promoció Econòmica han estat alguns dels aspectes que s’han treballat aquest matí. A la taula, a més de la regidora Marta Madrenas, hi han assistit l’alcalde de Celrà, Gerard Fernández; l’alcalde de Llambilles, Josep M. Vidal; l’alcalde de Vilablareix, David Mascort; el regidor d’Activitats Econòmiques de l’Ajuntament de Bescanó, Pere Lluís García; el regidor responsable d’activitat econòmica de l’Ajuntament de Fornells, Gerard Darnés; el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés; la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Quart, Laura Vall·llosera; la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Salt, Glòria Pàmies; el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Gregori, Josep Nadal; el tinent d’alcalde de Sant Julià de Ramis, Joaquim Mazo, i el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de Vilobí d’Onyar, Joan Viñolas.
Els representants dels consistoris d’Aiguaviva i Sarrià de Ter han excusat la seva absència, malgrat que prèviament havien manifestat el seu suport als acords adoptats.