11 de març 2015

Figueres busca finançament per impulsar un nou equipament cultural a la Casa

Ràdio Sarrià.
L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s’ha reunit a Madrid aquest dimarts amb el ministre de Cultura, José Ignacio Wert, per presentar el projecte i buscar finançament per la casa natal de Salvador Dalí, un nou equipament cultural a la Casa de Puig, la Casa Natal de Salvador Dalí, ubicada al c/Monturiol de Figueres. 
L'Ajuntament de Figueres vol obrir-lo al públic i és per l’interès patrimonial de l’edifici, la seva vinculació amb la figura de l’artista i les possibilitats de desenvolupar un programa d’acció i difusió cultural relacionat amb el personatge Aquest espai ha d’esdevenir una font directa de coneixement de la vida i obra de Dalí, que permeti reviure i donar a conèixer les vinculacions que tenia l’artista amb l’ambient cultural i l’entorn patrimonial de la seva ciutat natal. Així mateix, també pretén ser un lloc de difusió dels artistes que van estar vinculats personalment a Dalí i a la seva època, i a d’altres que van trobar en aquest geni la seva inspiració per evolucionar de manera personalitzada en el camí de l’art contemporani.
El ministre Wert segons Felip "ens ha orientat cap a la línia d'ajuts de l'1% cultural", de fet l'estratègia municipal passa per buscar finançament més enllà de l'estrictament públic i amb la complicitat activa del sector turístic de la comarca. És per això que en paral·lel estem estudiant diverses possibilitats per donar suport al projecte que passarien per un model de col·laboració públicoprivada"segons Felip.
Durant la trobada l'alcaldessa de Figueres també ha exposat al ministre Wert el projecte de Ciutat del Circ i de la Fundació Circus Arts Foundation  Un projecte que s'exposarà amb més detall en una nova reunió a Madrid els propers mesos.