4 de març 2015

II Marxa nòrdica popular contra el càncer a favor de la Fundació Oncolliga Girona

Ràdio Sarrià.
La Fundació Oncolliga Girona, en col·laboració amb l’associació Nòrdic Walking Girona, organitza la II Marxa Nòrdica pel Càncer el proper dissabte 7 de març de 2015, a la zona de gespa del pavelló de Fontajau de Girona.
Amb aquesta activivat els organitzadors volen promocionar l’esport i els hàbits saludables, dos valors molt importants per a les dues entitats, i commemorar alhora el Dia Internacional de la Dona Treballadora (8 de març).
La marxa nòrdica és una manera de caminar en la qual s’inclou no només l’acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons dissenyats especialment per a aquesta modalitat esportiva, fent que sigui un moviment natural per al nostre cos,  actuant de forma suau, però molt efectiva. Dins l’àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama, l’exercici físic està recomanat tant per a la prevenció com per al tractament i manteniment del limfoedema. El metge ha de valorar el pacient en funció del tractament rebut i determinar el tipus d’intervenció necessària per combatre el possible limfoedema. La marxa nòrdica juga un paper important com a exercici per prescriure en un programa preventiu contra el limfoedema secundari del càncer de mama. La finalitat és evitar que es desenvolupi el limfoedema i/o minimitzar-ne els danys en cas que s’arribi a produir.
Aquesta activitat solidària començarà a les 9:00h a la zona de gespa del pavelló de Fontajau amb un taller d’iniciació a la marxa nòrdica que tindrà una durada d’una hora i per al qual cal inscripció prèvia (hi ha  places limitades). A les 10:00h arrencarà la marxa popular que tindrà una durada aproximada de 2 hores. Les inscripcions per la marxa es podran fer el mateix dia a la zona de gespa del pavelló de Fontajau de 9:30-10:00 i tindran un valor de 5€ que serà el donatiu solidari per a la Fundació Oncolliga Girona. L’activitat és apte per a totes les edats, a partir de 7 anys.