31 de març 2015

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona presenta les 15 obres seleccionades de la Campanya de Teatre Amateur 2015

Ràdio Sarrià.
La Fundació Casa de Cultura de Girona va presentar el passat mes de febrer la Campanya de Teatre Amateur 2015, un projecte per incentivar la programació d’obres de teatre de companyies no professionals als municipis. La Fundació Casa de Cultura contractarà a les companyies seleccionades fins a un màxim de tres actuacions en aquells municipis que ho desitgin. Aquest projecte dóna compliment al compromís que el Vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, va anunciar en la darrera edició del Festival de Teatre Amateur (FITAG), en l’acte de presentació de l’estudi sobre el cens del teatre no professional que va realitzar la Federació Teatral Amateur Gironina (FTAG) per encàrrec del mateix Festival. S’han presentat un total de vint companyies d’arreu de les comarques gironines de les quals se n’han seleccionat quinze. En els propers dies es confeccionarà un catàleg que es farà arribar als ajuntaments, institucions o entitats que desitgin programar-les. Es preveu garantir a les companyies un màxim de tres actuacions amb una caixet de sis-cents euros.
El jurat qualificador ha estat format per Jep Sánchez Minobas, director del Teatre Municipal de Girona; Quim Noguera i Plaja, director del Centre de Formació Teatral El Galliner; Daniel Sancho Garcia, president de la Federació Teatral Amateur de Girona; Martí Peraferrer, director del FITAG, i Lluís Freixas Mascort, director accidental de la Casa de Cultura La Federació Teatral Amateur Gironina (FTAG) col·labora, en coordinació amb la Casa de Cultura de Girona, en les tasques de producció i difusió de la campanya i també en l’acompanyament dels sol·licitants per a la seva correcta participació.
La nova campanya pretén recuperar l’esperit de fórmules anteriors com el Projecte T o el Visionat, que també havien estat impulsats per la Diputació de Girona. En l’estudi presentat l’estiu passat es va poder comprovar com aquesta és una de les demandes més recurrents de les companyies, que sovint preparen obres que no aconsegueixen tenir recorregut més enllà del seu municipi.  

Companyies seleccionades
Artechnet    
Associació cultural grup de teatre de Sant Hilari  
Crisàlide Ingrid   
Cia. Teatre Increixendo   
Companyia de Comediants 
Companyia de teatre amateur “Plus 65”   
La Cuca de Llum   
Grup de Teatre El Mirall  
Grup de Teatre Elenc Santperenc
H6 Teatre   
Quantus Teatre   
Safreig Teatre de Salt    
Teatre centre d’Arbúcies (Associació Centre Parroquial d’Arbúcies)    
Tequatre    
Toc de teatre