26 de març 2015

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona preveu una previsió d'un 70% d'ocupació al litoral gironí per Setmana Santa

Ràdio Sarrià. 
Segons dades de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, la previsió d’ocupació de les vacances de Setmana Santa és que l'occupació serà del 70% és a dir que les xifres seran similars a les de l'any anterior. 
Les vacances de Setmana Santa s'inicien el proper dissabte 28 de març fins al dilluns 6 d’abril,  el 75% de la flota hotelera estarà oberta la qual representa aproximadament 61.220 places hoteleres (a les comarques gironines hi ha 81.126 places hoteleres) tot i que alguns establiments d’allotjament hoteler en el cas que no tinguin reserves, tancaran per Setmana Santa per tornar obrir el mes de maig o juny. A les zones d’interior, de la muntanya i de la ciutat de Girona, el 100% de la flota hotelera estarà operativa. Així mateix a les zones de muntanya es preveu que es mantinguin les pistes d’esquí obertes, gràcies a les nevades de les darreres setmanes.
Pel que fa a les previsions d’ocupació, es destaca que la major part de l’ocupació es concentri en els dies festius, del divendres 3 fins al dilluns 6 d’abril, essent el divendres 3 i el dissabte 4 els dies de majors entrades.
En aquest sentit, a l’Alt Empordà s’arribarà a una ocupació del 50%, a la Selva Marítima i a la Costa Brava Centre del 70%. A les zones d’interior, la previsió d’ocupació és del 50% a la Selva Interior i del 70% a la Garrotxa. Pel que fa a la ciutat de Girona i a la seva àrea metropolitana es preveu que l’ocupació sigui del 65%. Per últim, a les zones de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès, la previsió d’ocupació és del 70% i del 65%, respectivament. Tot i que les reserves d’última hora i la climatologia seran clau per les reserves.
La mitjana d’estades per persona i nit oscil·la entre dos i tres dies, seguint la tendència dels últims anys. El perfil del turista arribat es caracteritzarà per famílies, parelles de mitjana edat i grups de nens i adolescents que competiran en el torneig de futbol MIC, assidu de les vacances de Setmana Santa.
Respecte a la nacionalitat, generalment per tota la província, seran catalans provinents de la ciutat de Barcelona i de la seva àrea metropolitana. No obstant, en zones d’interior i a la ciutat de Girona també hi haurà presència d’espanyols de comunitats autònomes com el País Basc i la Valenciana. També sobretot en el litoral gironí hi haurà turisme estranger, majoritàriament francesos, alguns alemanys i anglesos.
L’estadística extreta dels agremiats de la Federació indica que el 75% de les contractacions que s’han dut a terme fins a dia d’avui, són fetes de forma individual, respecte a un 25% mitjançant operadors turístics o agències de viatges.
La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona està formada per onze associacions comarcals i/o locals: l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, l’Associació d’Hostaleria, restauració i turisme de Girona, l’Associació d’Hostaleria de Blanes, l’Associació d’Hostaleria de la Selva, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, l’Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, l’Associació d’Hotels i Càmpings de Cerdanya i l’Associació de Turisme Rural Girona. Les onze associacions tenen associats: hotels, hostals, càmpings, restaurants, bars, cafeteries, sales de festa, cases de turisme rural, entre altres. La Federació compta avui amb més de 1.600 empreses federades.