23 de març 2015

La Fundació Ramon Noguera celebra 50 anys amb l’objectiu de ser una entitat del territori projectada cap a la innovació

Ràdio Sarrià.
La Fundació Ramon Noguera arriba aquest 2015 al mig segle d’existència treballant per garantir la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.
El projecte compta amb 248 treballadors (106 persones amb discapacitat) i atén més de 900 usuaris. De cara al futur, els objectius són continuar apostant per la qualitat i la millora contínua així com buscar l’especialització per diferenciar-se en els mercats de treball i alhora entrar en nous mercats que ajudin a garantir la viabilitat del projecte social. Segons la Fundació es vol seguir apostant per la recerca i la innovació, enfortir la Fundació dins l’entorn local i col·laborar amb altres entitats socials del tercer sector per fomentar una societat on totes les persones tinguin els mateixos drets i oportunitats.
Els actes del 50è aniversari s’han presentat aquest migdia en una roda de premsa en què hi han participat Pepita Perich, directora – gerent del Grup Ramon Noguera, Salvi Amagat, president del Grup i Alfons Noguera, membre del Patronat i fill del fundador. Pepita Perich ha explicat que uns dels objectius que afronta la fundació “és fomentar la recerca perquè ens permeti donar més valor als nostres serveis”. La directora – gerent també ha assenyalat que “volem donar molta importància al territori per apropar el servei a les persones”. Salvi Amagat, per la seva banda, ha subratllat que “hem cultivat la llavor dels pioners i podem dir ben alt i ben fort que els nostres usuaris tenen una gran qualitat de vida i que són feliços”. Alfons Noguera, fill del fundador, ha recordat que una de les obsessions del seu pare “era donar ajuda a la gent amb discapacitat intel·lectual”. Per celebrar els 50 anys de vida de l’entitat, es realitzarà una jornada institucional de portes obertes al juliol. També s’han programat diverses actuacions internes per fomentar la participació de treballadors i usuaris. L’edició d’un vídeo institucional mostrant les diverses activitats de la Fundació i la publicació d’un recull de premsa dels últims 50 anys són dues de les accions a destacar dins la celebració d’aquest aniversari. L’actual Grup Ramon Noguera va néixer el 1965 sota el nom Associació Pro-Minusvàlids Psíquics Àngelus, creada per Ramon Noguera i Sabater. Va ser la primera associació de famílies que es va constituir a les comarques gironines i ara és una entitat social especialitzada en la creació i gestió de centres i serveis adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual i a infants amb trastorn en el seu desenvolupament. L’organització va esdevenir el 1995 com a Fundació Ramon Noguera i l’11 de novembre de 2011, amb un clar objectiu d’especialització, es va constituir el Grup Ramon Noguera, que treballa en dos àmbits d’actuació: atenció a la infància i a persones adultes amb discapacitat intel·lectual, i inserció socio-laboral de persones amb discapacitat intel·lectual.