6 de març 2015

Òmnium Cultural Gironès i la UdG organitzen una cita mensual per parlar de ciència

Ràdio Sarrià.
“20 minuts de ciència a Òmnium” és el títol del cicle que tindrà lloc de març a juny, el seu principal objectiu és divulgar el coneixement científic. e
El cicle de conferències “20 minuts de ciència a Òmnium” està organitzat per Òmnium Cultural Gironès i la Universitat de Girona. Amb un format de ponència breu i un debat posterior, es busca fer una introducció a una notícia d’actualitat, un estudi innovador o tema de fons. Aquesta és la primera ocasió que les dues institucions col·laboren per dur a terme una activitat divulgativa de ciència, recerca i llengua oberta a tots els públics. 
De març a juny, el segon dijous de cada mes diversos especialistes faran una exposició de temes on la ciència i la investigació n’és la protagonista. El ponents convidats són professors o col·laboradors de la Universitat de Girona. Els temes que es tractaran són molt amplis van des de la medicina fins a l’astronomia i estadística. 
Dijous 12 de març de 2015 Com és decideix que un medicament és eficaç?i serà a càrrec de la Dra. Dolors Capellà i Hereu, membre del Grup de Recerca Translab i del Departament de Ciències Mèdiques de la Facultat de Medicina de la UdG.
Dijous 9 d’abril de 2015 Fibres que pesen grams i aguanten tones. Descobrim nous materials per a estructures lleugeres A càrrec de Joan Andreu Mayugo, membre del Departament d’Enginyeria Mecànica i de la Construcció Industrial de la UdG.
Dijous 14 de maig de 2015 En estrany lloc i en estranya contrada L’univers desconegut: la matèria i l’energia fosques. A càrrec de Joan Miró Ametller, membre del Departament de Química de la UdG.
Dijous 11 de juny de 2015 Quan les dades estadístiques no diuen el que
sembla. A càrrec de Germà  Coenders, membre del Grup de Recerca de la UdG Compositional and Spatial Data Analysis COSDA de la UdG.