24 de març 2015

S'estavella un avió amb 150 persones a bord als Alps Francesos feia la ruta entre Barcelona i Düsseldorf

Ràdio Sarrià.


Imatge d'enllaç permanent incrustada
Un avió de la companyia alemanya Germanwings que realitzava el trajecte entre Barcelona i la ciutat alemanya Dusseldorf s'ha estavellat aquest matí cap a les 11 del matí als Alps francesos a bord de l'aparell  un Airbus A320 hi viatjaven 144 passatgers i sis tripulants. L'Airbus A320, no ha llançat cap senyal d'auxili abans d'estavellar-se. No hi ha supervivents i s'està intentar aclarir les circumstàncies de l'accident.
Entre les víctimes hi ha 9 víctimes gironines que anaven a la Fira Alimentària,  4 de les víctimes serien de Banyoles i 3 d'Olot, una Olotina de 33 anys, llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses,  una altra olotina llicenciada en ciències econòmiques que tenia 42 anys. Les dues anaven a Düsseldorf en un viatge de les seves empreses per assisistir a una fira alimentària que se celebrava a la ciutat alemanya. L'ajuntament d'Olot que ha convocat per demà a les 12 del migdia un minut de silenci davant l'Ajuntament,  ha confirmat que també hi ha una tercera víctima mortal veïna d'Olot.
Entre les víctimes gironines hi ha empresaris o treballadors de les empreses: Mimasa (el seu director general) i Dinox (un dels socis) de Cornellà de Terri, Inoxpa (dues treballadores) de Banyoles i un treballador d'una altra empresa de la Cellera de Ter, i una treballadora de Noel Alimentaria d'Olot.
Entre els passatgers de l'avió hi havia 16 escolars alemanys que havien fet un intercanvi amb una escola de Llinars del Vallès.
L'aparell de la companyia alemanya de baix cost Germanwings havia sortit de l'aeroport de Barcelona El Prat a les 10:01h i havia d'arribar a Düsseldorf a les 11:41h. A les 11:15 ha desaparegut dels radars i s'han activat totes les alarmes. 
La zona on s'ha estavellat l'avió, és enmig dels Alps francesos en una zona de molt difícil accés.
Els familiars de les víctimes han estat atesos per equips de psicòlegs.
França anuncia que s'ha trobat una de les caixes negres de l'avió.