31 de març 2015

Spandau Ballet, Fito i Fitipaldis, Ainhoa Arteta i Estrella Morente al 53 Festival La Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols.

Ràdio Sarrià.
                                                     Foto: Pere Albó
El Festival Internacional La Porta Ferrada, el més antic dels que se celebren a Catalunya ha presentat avui la programació de la seva 53a edició, que se celebrarà a partir del 17 de juliol a Sant Feliu de Guíxols.
Sopa de Cabra
La banda britànica Spandau Ballet, Fito i Fitipaldis, el cantautor Raimon i la soprano Ainhoa Arteta són alguns dels artistes que actuaran en la 53 edició del Festival Porta Ferrada que  començarà el 17 de juliol amb el pianista torinès Ludovico Einaudi, autor de bandes sonores de pel·lícules com "Intocable" o "This is England", que beu en les fonts del minimalisme de Michael Nyman, però també en els clàssics Albinoni o Satie, i que oferirà la seva única actuació a Espanya, ha remarcat el director artístic Albert Mallol.
El dia 18  de juliol, Sopa de Cabra, que tornen als escenaris pocs mesos abans de commemorar el seu 30 aniversari amb la "Gira 3,2,1..."

Spandau Ballet
El festival retrà dos homenatges,  un a la Companyia Elèctrica Dharma en el seu 40 aniversari en una actuació doble el 5 d'agost juntament amb Els Catarres, que presenten el seu últim treball, "Big Bang"; i un altre al cantautor Raimon amb 55 anys de carrera. En la programació d'aquesta nova edició destaquen dues propostes de flamenc "de nivell" com Estrella Morente (11 d'agost) i l'espectacle "Veus" (14 d'agost), en el qual Sara Baras expressa el seu agraïment personal a artistes mítics del gènere com Paco de Lucía, Camarón de la Isla, Antonio Gades, Carmen Amaya o Moraíto.

Entre els internacionals destaquen, Spandau Ballet (18 d'agost) amb tota la seva formació en la seva primera gira des del 2009, i amb The Orchestra (9 d'agost), que portaran a Sant Feliu el so de l'Electric Light Orchestra (ELO) a partir de dos dels seus membres fundadors, el teclista Louis Clark, arranjador de gran part del seu repertori, i Mik Kaminski i el seu inoblidable violí blau.
També actuaran aquest estiu a La Porta Ferrada, Andrea Motis, Eva Fernández, Magalí Datzira i Rita Payés, acompanyades pel Joan Chamorro Quartet (16 d'agost). La música clàssica amb la soprano Ainhoa Arteta (19 d'agost), en el tancament del festival, i el tenor nord-americà Kenneth Tarver, que interpretarà Mozart a l'església del Monestir el 13 d'agost. La Porta Ferrada ha programat una obra de teatre clàssic, "Sòcrates" (12 d'agost), amb direcció i dramatúrgia de Mario Gas, i amb l'actor Josep Maria Pou. I finalment La Porta Ferrada també ha programat espectacles d'humor, a través del noi festival de Comèdia Singlot, dirigit per Andreu Buenafuente, que se celebrarà del 23 al 26 de juliol i comptarà amb l'actuació de Darío Adanti, Edu Galán (Mongòlia), Leo Bassi, Berto Romero, Els Joglars, Javier Coronas i Faemino y Cansado.