27 de març 2015

Txarango els triomfadors dels Premis Enderrock que s'han lliurat aquest dijous a Girona

Ràdio Sarrià.


Sílvia Pérez Cruz i Toti Soler
Els rappers Xuriguera i Fel Faxedas conductors de la Gala Enderrock
El director editorial d'Enderrock Lluís Gendrau
Foto de família

El grup Txarango ha estat el gran triomfador de la gala dels premis Enderrock 2015 amb cinc premis que s'han lliurat aquest dijous al vespre al Teatre Municipal de Girona. Txarango s'ha emportat el premi a millor disc de pop-rock en català per "Som Riu", millor artista i millor directe de l'any i el tema "Compta amb mi" ha rebut el premi per la millor lletra, atorgats per la votació popular i també el premi a millor artista de l'any, atorgat per la crítica.
Els humoristes Carles Xuriguera i Fel Faixedas van fer de presentadors de la gala de la música catalana per segon any consecutiu d'aquesta festa que va ser retransmessa en directe per televisions i ràdios locals a través de La Xarxa de Comunicació Local. La festa va començar amb l'actuació sorpresa del músic Toti Soler considerat el més gran compositor català de música popular, que va ser homenatjat ahir,  pels seus 50 anys de trajectòria Toti Soler va interpretar "Petita Festa"(amb lletra de Marià i versió del poeta Li Po) i acompanyat de la cantant Sílvia Pérez Cruz "Cançó de Suburby" ( amb lletra de Josep Maria de Sagarra) un tema molt especial per a Toti Soler, ja que va ser el propi Ovidi Montllor qui li va encarregar que musiqués aquest poema de Sagarra per a uns dels darrers muntatges músico-literaris que van presentar els dos artistes.
També van actuar a la festa dels premis de la música catalana de la revista Enderrock, els banyolins Germà Negre, una altra de les sorpreses de la nit, que van oferir temes en record a Ovidi Montllor, Xavier Cugat i Gato Pérez. També van actuar Senior i el Cor Brutal, Joan Dausà, Els Catarres, Núria Graham i Nyandú.
Els altres artistes guardonats dels Premis Enderrock van ser els Amics de Les Arts, Joan Dausà, Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró, Cesk Freixas, Bononos, Oques Grasses, Love of Lesvian.
Toni Xuclà i Lo Gitano han estat premiats en folk , Joan Chamorro en Jazz, Carles Cases i Orquestra Montsalvat en clàssica i Manu Guix i Àngel Llàcer en música infantil familiar.
Els premis també van guardonar els discos de Senior i el Cor Brutal, La Iaia, Joana Serrat, Xavier Baró, Zoo, Roger Padulles i David Mengual Free Spirits Big Band.
Un altre dels guardonats de la nit amb el premi Joan Trayter de producció  a Miqui Puig pels discos El debut de Coroilà i salvatge manifest de Morgat Morgat, a més de rebre un reconeixement pels cinc anys d'assessorament musical i implicació amb el concurs Sona 9 per a grups emergents.
El premi Enderrock estrella Damm a la persona o esdeveniment musical destacable es va adjudicar a l'escenògraf i director audiovisual arenyenc Lluís Danés.