19 de març 2015

Veïns de Sarrià de Ter presenten una demanda conjunta contra CaixaBank per la clàusula sòl.

Ràdio Sarrià.
Un grup de veïns de Sarrià de Ter afectats per la clàusula sòl, assessorats per Aicec-Adicae han presentat una demanda conjunta contra CaixaBank per la clàusula sòl que segueix aplicant als clients amb hipoteques provinents de l'antiga Caixa de Girona. Els afectats, calculen que han patit una mitjana de 15.000 euros de pèrdues.
El procès s'ha allargat per la lentitud de CaixaBank en facilitar tota la documentació necessària per la presentació de la demanda, i perquè l'associació de consumidors AICEC-ADICAE que els assessora va afegir tots els socis que té a Girona amb el mateix problema que els veïns de Sarrià i ha tardat dos anys en presentar la demanda.
Aquest dimarts es va presentar la demanda als jutjats de Girona contra CaixaBank per la clàusula sol que segueix aplicant als clients amb hipoteques provinents de l'antiga Caixa de Girona. Els afectats de Sarrià de Ter després de no rebre cap solució de CaixaBank del municipi, van reunir-se inicialment segons expliquen en un comunicat, amb els representants de CaixaBank, Bernado Gual i Miquel Ruiz gràcies a la intermediació de l'alcalde i diputat, Roger Torrent. Segons els afectats, tot i el bon tracte i bones paraules de l'entitat, en cap moment es va plantejar la solució que impliqués l'anulació de la clàusula sol i el retorn dels diners pagats de més. Per la qual cosa, van decidir interposar la demanda.
Finanlment aquest dimarts han presentat la demanda que exigeix la anulació de la Clàusula Sol i el retorn del 100% dels diners que s'ha cobrat de més als afectats des del moment de la signatura de la hipoteca. També s'han demanat mesures cautelars que permetin els afectats deixar de pagar de forma immediata la Clàusula i mentre duri el judici i hagi una sentència ferma.