28 d’abr. 2015

Els alumnes de 5è de l'Escola Montserrat han celebrat el seu ple infantil a l'Ajuntament de Sarrià de Ter

Ràdio Sarrià. 
                                                                               Fotos: Ràdio Sarrià

Els alumnes de 5è de l'Escola Montserrat han celebrat aquest dilluns al matí el seu ple municipal infantil. Cada curs escolar, els alumnes de primària de 5è i 6è trien un alcalde o alcaldessa i els regidors i regidores que els representen en el ple municipal infantil, que se celebra a la sala de plens de l'Ajuntament de Sarrià de Ter. Els alumnes preparen les propostes per demanar nous equipaments o millorar el poble o l'escola i els defensen al ple. La resta de companys assisteixen al ple i fan de públic amb els seus tutors i tutores, l'Alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent i la regidora d'Ensenyament, Lourdes Gelada. La secretària de l'Ajuntament, Rosa Dachs ha pres nota de les intervencions i de les propostes dels regidors i regidores que algunes han estat aprovades i d'altres desestimades.
La jove alcaldessa i regidora de mobilitat i medi ambient, Clàudia Turró ha obert la sessió plenària infantil, on els 11 regidors i regidores han donat a conèixer les seves propostes. La regidora de promoció econòmica, treball, comerç i turisme, Laura Estévez, ha proposat que per la Festa Major de Sarrià es posin paradetes de botigues de la zona per tal d'incrementar l'economia del petit comerç. La proposta ha rebut quatre vots a favor i set en contra i una abstenció per tant ha sigut desestimada.
La regidora de joventut i festes, Maria Olivares,  ha proposat que s'instal·li un aparcament de bicicletes a la Cooperativa, sobretot de cara a l'estiu, quan molts nens van a la piscina amb bicicleta i no tenen un espai on deixar-les. La proposta ha estat aprovada per majoria amb vuit vots a favor, dos en contra i una abstenció.
La regidora d'hisenda i participació, Paula Chuan Aymerich ha proposat crear un sistema d'avís per a mòbil per a tothom que ho demani de les activitats que es fan a l'Ajuntament i es passaria informació per whatssap. La proposta ha estat desestimada en rebre només quatre vots a favor, cinc en contra i dues abstencions.
La regidora d'Ensenyament i dona, Judit Ribas ha assegurat tenir una proposta que creia que era urgent de fer, un porxo a l'Escola Montserrat per unir l'edifici de primària amb el d'infantil, ja que quan plou es mullen per anar d'un costat a l'altre i considerava que hi ha una urgència en portar a terme aquesta proposta que ha estat aprovada per unanimitat.
La regidora d'esports, lleure i noves tecnologies, Aïna ha proposat fer una rampa d'accés a l'entrada del pavelló per a persones amb mobilitat reduïda o famílies que han d'accedir amb cotxets. La proposta ha estat aprovada per majoria absoluta amb els vots a favor de set regidors, un vot en contra i tres abstencions.
El regidor de Cultura i Cooperació, Hugo Romero, ha proposat que es restaurin les escultures apadrinades dels nens i nenes de l'escola. Estan malmeses i fa molt de temps que no les restauren ni s'hi fa cap treball de millora. Per Romero,  ja fa temps que els nens de l'escola ens n'informem i caldria posar fil a l'agulla, segons el regidor. La proposta s'ha aprovat per majoria absoluta vuit vots a favor, un vot en contra i dues abstencions.
El regidor de Sanitat i Gent gran,  Aleix Ponsatí ha proposat arranjar el parc de la salut per a la gent gran, però sobretot fomentar-ne l´ús, segons Ponsatí actualment la gent gran l'utilitza molt poc i és una llàstima. Aquesta proposta també s'ha aprovat per majoria absoluta amb nou vots a favor, un vot en contra i una abstenció.
El regidor de Seguretat i Urbanisme, Roger Vilanova a proposat que es col·loquin algunes càmeres de vigilància a l'Avinguda de França, doncs han succeït alguns robatoris i hauríem de mirar d'evitar-ho. La proposta ha estat desestimada amb cinc vots a favor i sis en contra.
El regidor d'Obres Públiques, Pol Palazón proposa que es faci alguna estructura infantil a prop de l'escola, ja que ara mateix no n'hi ha cap. També proposa arreglar les voreres, ja que estan malmeses. La proposta ha estat aprovada per majoria, amb set vots a favor, tres en contra i una abstenció.
La regidora de serveis socials, Paula Brugué ha defensat una proposta per afavorir el lloguer social, per aquelles persones que viuen en situació econòmica desfavorable. És important garantir els drets a l'habitatge digne per a totes les persones del poble, ha assegurat Brugué. La proposta ha estat aprovada per majoria amb nou vots a favor, un en contra i una abstenció.
L'alcaldessa,  ha donat per tancada la sessió d'aquest ple infantil i tot seguit a donar la paraula als assistents per si volien fer alguna pregunta i s'ha aixecat la sessió.
Ara els alumnes de 5è i 6è podran escollir una de les propostes que han estat aprovades en els plens infantils, que volen que l'Ajuntament de Sarrià de Ter tiri endavant. Els curs passat es va aprovar pintar l'interior de l'edifici d'infantil i l'Ajuntament ho ha fet durant aquest curs i va col·locar una placa.