25 d’abr. 2015

El nou Circ català Charlie Rivel omple Figueres dels millors espectacles del món i amb cultura catalana

                                                                                                           Fotos : Ràdio Sarrià
 Ràdio Sarrià.
El circ català Charlie Rivel és un dels protagonistes d'enguany de les Fires de Santa Creu de Figueres. El nou circ es va estrenar el passat dia 23 d'abril coincidint amb la Diada de Sant Jordi i amb el 119 aniversari del naixement del pallasso català, Charlie Rivel. La seva filla, Paulina Shumann va inaugurar el nou circ, que impulsa i promou en Genís Matabosch, director i promotor del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres i en Joan Monpart. 
A la nova carpa que s'ha instal·lat al centre de Figueres,  a la Plaça Catalunya, es pot gaudir d'un circ de qualitat,  que fuig del circ clàssic i contemporani. El Circ català Charlie Rivel presenta dotze espectacles de gran qualitat amb les diferents disciplines,  de setze artistes provinents de deu països diferents, entre ells Catalunya, que hi està representada amb actuacions d'algun artista català, en l'àmbit estètic (català i dalinià)  i musical.
Entre les actuacions que es poden veure en les diferents disciplines al Circ Charlie Rivel,  hi ha el mag català Charlie Mag, un dels tres millors mags amb coloms,  i que per primera vegada actua sota la carpa d'un circ, també destaca el  gran Trio de força brasiler, Olimpo's Brother's amb vestuari català i que ja van triomfar al Festival Internacional del Circ de Figueres, també hi ha Marina Raluy & Karel amb patins acrobàtics; el xinès, Wang Yang amb el seu espectacle de cintes aèries amb la música en directe del "Cant dels Ocells" de Pau Casals; la contorsionista alemanya, Silvia Friedman; la malabarista Françoise Rochais o el gran pallasso Totti Alexis. 
El nou Circ català Charlie Rivel, estarà instal·lat a Figueres fins el pròxim 4 de maig i a la primavera del 2016 iniciarà la seva gira per altres ciutats catalanes. 
Entre les qualitats de la carpa que ens recorda a un iglú i que té capacitat per a 826 espectadors,   hi trobem la gran visibilitat, la proximitat amb l'escenari i els artistes, el confort de les seves butaques, la bellesa i l'elegància.  
Les entrades pel Circ Charlie Rivel a Figueres es poden adquirir a www.circcharlierivel.com  i també a  l'oficina de turisme de Figueres.