20 d’abr. 2015

Els alumnes de 6è de l'Escola Montserrat celebren el seu ple municipal infantil a la sala de plens de l'Ajuntament de Sarrià de Ter

Ràdio Sarrià.
                                       Foto: Ràdio Sarrià
Els alumnes de 6è de l'Escola Montserrat han celebrat aquest matí el seu ple municipal infantil. Cada curs escolar, els alumnes de primària de 5è i 6è trien un alcalde o alcaldessa i els regidors i regidores que els representen en el ple municipal infantil, que se celebra a la sala de plens de l'Ajuntament de Sarrià de Ter. Els alumnes preparen les propostes per demanar nous equipaments o millorar el poble o l'escola i els defensen al ple. La resta de companys assisteixen al ple i fan de públic amb els seus tutors i tutores, l'Alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent i la regidora d'Ensenyament, Lourdes Gelada.
Aquest dilluns al matí quan passaven pocs minuts de tres quarts de deu del matí l'Alcaldessa i regidora de mobilitat i medi ambient, Júlia Fernández ha obert la sessió plenària infantil, on els 11 regidors i regidores han donat a conèixer les seves propostes, com ara dissenyar rutes turístiques per les escultures del poble per atraure el turisme al poble, la creació d'un parc de joves per practicar skate, millorar la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes a través de la creació d'un sistema d'avís per a mòbil o arreglar l'estructura de jocs del pati de l'escola i instal·lar-ne una de nova, una altra de les propostes ha estat la instal·lació d'un aparcabicicletes a La Cooperativa. Els joves regidors també han proposat fer tallers a l'aire lliure per fer participar els joves del poble o ampliar el carril bici i ampliar el projecte de la girocleta fins a Sarrià, instal·lar parquet al terra del Pavelló municipal, o la creació d'un grup de joves que cuidin el medi ambient. Una altra proposta ha estat la creacií d'un parc adequat per a la gent gran o la construcció d'un porxo a l'escola Montserrat que uneix infantil i primària.
La secretària de l'Ajuntament, Rosa Dachs ha pres nota de les intervencions i de les propostes dels regidors i regidores que algunes han estat aprovades i d'altres desestimades.