16 d’abr. 2015

La Diputació de Girona i la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt repeteixen col·laboració amb una nova mostra itinerant

Ràdio Sarrià.
La Diputació de Girona i la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt han renovat el seu acord de col·laboració amb l'organització d'una nova exposició fotogràfica que ha passat a formar part del programa d'Exposicions Itinerants de la Diputació. La mostra porta per títol «La masia, el pas del temps» i està integrada d'un conjunt de 23 fotografies fetes per Vicenç Rovira.
En aquesta exposició, Vicenç Rovira planteja una reflexió sobre el pas del temps mitjançant diferents imatges d’una masia en runes. L’objectiu del fotògraf és transmetre la bellesa que traspuen aquests indrets que, malgrat que estan deshabitats, tenen una llarga història al darrere. En les imatges, l’espectador hi podrà observar com la natura s’ha barrejat involuntàriament amb la masia, i com les parts d’aquesta que encara es conserven han canviat la seva funció original.
«La masia, el pas del temps» és un projecte fotogràfic que ajuda a prendre consciència del valor que té el nostre territori i el reconeixement de la nostra identitat.
L’exposició es compon d’un conjunt de 23 fotografies de 40 × 50 cm. Malgrat que Vicenç Rovira s’ha centrat bàsicament en imatges en blanc i negre al llarg de la seva trajectòria com a fotògraf, en aquesta ocasió ha treballat les imatges en color, i així ha pogut subratllar els petits detalls de la realitat que li interessen. La masia, el pas del temps es va poder veure fa pocs mesos a la sala Les Bernardes Photo de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt, i ara ha passat a formar part del projecte d’Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona gràcies a l’acord de col·laboració existent entre la Diputació i la Casa de Cultura Les Bernardes. Ara, l’exposició comença la seva primera itinerància a Beuda, a la sala d’exposicions de l’Ajuntament, on es podrà veure del 18 d’abril al 31 de maig. Després, continuarà el seu cicle itinerant per diferents municipis de les comarques gironines.
Des de fa anys, la Diputació de Girona organitza tot tipus d’exposicions d’arts visuals i de divulgació cultural amb l’objectiu d’ajudar a promocionar els creadors d’art visual de les comarques gironines i de difondre la cultura arreu del territori.La majoria de les exposicions formen part del projecte Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona, gràcies al qual els ajuntaments, les associacions i altres entitats gironines poden sol·licitar diferents tipus de mostres per tal que formin part de la programació cultural habitual dels seus municipis. Algunes d’aquestes exposicions itinerants són de producció pròpia i formen part de cicles concrets, com ara l’Exposicions Viatgeres, un programa orientat a pintors, dibuixants i escultors gironins, o el Joves Fotògraf(e)s, impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, que pretén donar llum a les obres fotogràfiques, promocionar els professionals del nostre territori i donar-los projecció. A més d’aquestes exposicions, n’hi ha d’altres (plantejades també en format d’itinerància) que s’organitzen en col·laboració amb altres institucions i entitats, com ara aquesta, «La masia, el pas del temps», sorgida gràcies a l’acord de col·laboració amb la Casa de Cultura Les Bernardes.
Les Bernardes Photo és un espai de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt, nascut fa poc més d’un any, dedicat exclusivament a la fotografia. Està coordinat per Martí Artalejo, i programa exposicions cada mes.