30 d’abr. 2015

Més d’un centenar d’ activitats per la Festa del Mar a les Estacions Nàutiques catalanes

Ràdio Sarrià.
Les set Estacions Nàutiques de Catalunya ( Roses, l’Estartit, Sant Feliu de Guíxols, Sant Carles de la Ràpita, Costa Daurada, Santa Susanna i Vilanova i la Geltrú)  ofereriran aquest any  més d’un centenar d’activitats durant la celebració de la Festa del Mar que es durà a terme de l’1 de maig al 10 d’agost. Aquest esdeveniment, que ve a ser com jornades de portes obertes, té per objectiu  mostrar als visitants tot el potencial turístic de cada municipi i divulgar els atractius de cada zona. La primera Festa del Mar de les Estacions Nàutiques catalanes arrencarà l’1 de Maig a sant Feliu de Guíxols i la darrera  el 10 d’agost a Santa Susanna. Amb aquesta celebració les Estacions Nàutiques catalanes donen a conèixer les activitats que s’hi poden fer com ara esports aquàtics però també inclou propostes per dur a terme a terra com itineraris per fer amb bicicleta o a peu. Entre les novetats d’aquest any hi haurà golf a la platja amb pilotes que es desfan a l’aigua i rutes en bicicleta o a peu fins a Cadaqués i tornada amb vaixell, rutes d’snorkel, La Festa del Mar ofereix un gran ventall d’activitats per totes les edats i condicions físiques  . N’hi ha que són gratuïtes i d’altres a 5 euros per persona.  Hi haurà sortides en vaixell, jocs aquàtics, caiac, windsurf, kitesurf, snorkel,.. També hi haurà activitats de vela lleugera , padle surf , excusions marítimes, visites guiades per espais d’interès cultural, tallers de mar, exhibicions de motos d’aigua o fires temàtiques.Hi haurà Estacions Nàutiques com la de Roses i la de sant Carles de la Ràpita que durant la Festa del Mar s’afegiran al Maria Day , una celebració molt popular a EUA que tindrà lloc el 13 de juny.
Sant Feliu de Guíxols ( 1,2 i 3 de maig): Inclou golf a la platja amb pilotes que es desfan a l’aigua, activitats infantils, visites guiades gratuïtes, mercat d’artesans, sortides en embarcació, tallers de mar  i exhibicions de motos d’aigua i flyboard.
L’Estartit ( 30 i 31 de maig) snorkelling a la reserva marina de les Illes Medes, activitat per aprendre els conceptes bàsics de la navegació a vela i descens en caiac pel riu Ter. 
Roses (13 i 14 de juny):  Inclou rutes en bicicleta o a peu a Cadaqués i tornada amb vaixell, excursions  marítimes a Cadaqués i al Cap Norfeu, parc aquàtic,  batejos de windsurf, de caic, de vela i de padle surf i una fira temàtica del sector marítim i l’esport, entre d’altres.