15 d’abr. 2015

Neix el col·lectiu Girona, Territori de les Estrelles

Ràdio Sarrià.
Els tretze restaurants gironins distingits amb estrella Michelin creen el col·lectiu Girona, Territori d'Estrelles, per fer una promoció conjunta i atreure el mercat proper, el turista i les grans empreses.
La demarcació de Girona disposa de tretze restaurants que acumulen dissset estrelles Michelin,  A nivell estatal, Girona destaca per ser la província amb el nombre més alt d’estrelles Michelin per habitant per sobre de Guipúscoa i a nivell europeu, Girona també es situa en primer lloc per davant de ciutats com París, Roma, Londres i Berlín Per tots aquests motius, era necessari unir tot aquest potencial gastronòmic, la creació del col·lectiu Girona, Territori d’Estrelles neix amb l’objectiu de promocionar-se, i promocionar la gastronomia del territori gironí, i oferir experiències exclusives d’alta gastronomia. La iniciativa està liderada per Top Gastronomia, empresa gironina formada a partir de la unió de l’empresa INCATIS, especialitzada amb la creació d’esdeveniments enogastronòmics i amb una trajectòria de més de 20 anys en el sector, i Nova Group, empresa especialitzada en màrqueting estratègic ubicada al Parc Tecnològic de la Universitat de Girona amb més de 10 anys d’experiència en la gestió de projectes d’innovació.
Els 13 restaurants distingits amb estrella Michelin de la demarcació de Girona, han volgut unir-se per treballar conjuntament.
El col·lectiu està integrat per:
Germans Roca, El Celler de Can Roca (Girona) · 3 estrelles Michelin
Paco Pérez, Miramar (Llançà) · 2 estrelles Michelin
Fina Puigdevall, Les Cols (Olot) · 2 estrelles Michelin
Pere Arpa, Ca l’Arpa (Banyoles) · 1 estrella Michelin
Xavier Cabrera, Els Brancs (Roses) · 1 estrella Michelin
Quim Casellas, Casamar (Llafranc) · 1 estrella Michelin
Marc Gascons, Els Tinars (Llagostera) · 1 estrella Michelin
Jordi Juncà, Ca l’Enric (La Vall de Bianya) · 1 estrella Michelin
Xavier Lores, La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar) · 1 estrella Michelin
Pere Massana, Massana (Girona) · 1 estrella Michelin
Francesc Rovira, Fonda Xesc (Gombrèn) · 1 estrella Michelin
Albert Sastregener, Bo.Tic (Corçà) · 1 estrella Michelin
Víctor Trochi, Les Magnòlies (Arbúcies) · 1 estrella Michelin
El col·lectiu Girona, Territori d’Estrelles, utilitzarà el nom Girona Costa Brava Pirineu, Territori d’Estrelles, quan realitzi accions fora de les nostres fronteres, per tal que es pugui ubicar el col·lectiu fàcilment a nivell geogràfic. A la roda de premsa de presentació del col·lectiu a l'Escola de Hostaleria de Girona hi han participat Josep M. Matamala i Miquel Àngel Oliva de Top Gastronomia, que han presentat el projecte i les primeres actuacions del col·lectiu, entre elles la presentació del col·lectiu a Barcelona i la creació del passaport Girona, Territori d’Estrelles.També hi ha intervingut Carles Puigdemont, alcalde de Girona, Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, com a representació institucional i com a mostra de suport a la iniciativai els cuiners integrants del col·lectiu que han manifestat la importància d'estar agrupats i treballar en conjunt,
Gonzalo Herrero, director de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona. Girona, Territori d’Estrelles ha volgut presentar-se i donar-se a conèixer a Girona, capital del territori que representen.
El proper divendres 17 d’abril el col·lectiu es presentarà a Barcelona, en el marc de la celebració de la fira B>TRAVEL, on es donaran a conèixer al gran públic A l’espai del B>TRAVEL s’oferirà al públic visitant, degustacions d’alguns dels plats més característics dels cuiners del col·lectiu, per tal d’apropar al gran públic algunes de les seves creacions. El col·lectiu presenta com a primera acció conjunta, el Passaport Girona, Territori d’Estrelles, un element que recull els 13 restaurants distingits amb estrella Michelin, amb format de passaport, per així emfatitzar el concepte d’entrada a un territori i la idea de creació de rutes gastronòmiques. L’objectiu del passaport és principalment apropar al gran públic als restaurants amb estrella Michelin, incentivar al client a visitar-los i a configurar la seva ruta gastronòmica enllaçant un amb l’altre Aquest passaport premiarà als usuaris que més estrelles vagin acumulant, oferint-los activitats exclusives i activitats Premium per formar part d’aquesta comunitat. El passaport serà actiu els propers mesos, pels voltants del mes de juny, i també es traduirà amb un suport tecnològic mitjançant la creació d’una App específica. L’App permetrà en primer lloc passar a formar part d’una àmplia comunitat d’amants de la gastronomia i donarà accés a rebre informació gastronòmica vinculada amb els establiments membres Aquesta aplicació també permetrà que cada usuari pugui planificar la seva ruta, compartir la informació amb els amics, i sobretot gaudir dels avantatges com a membres de la comunitat i mitjançant l’acumulació d’estrelles. El col·lectiu vol treballar per apropar l’alta gastronomia a tothom, volen ser presents a la memòria col·lectiva i ser escollits en el moment d’una celebració o en un moment especial de qualsevol persona.