28 d’abr. 2015

S’inicia la campanya de 2015 de les excavacions arqueològiques a l'entorn de l'Església dels Sants Metges, als jaciments de la muntanya de Sant Julià de Ramis

Fotografies cedides pel Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria de la UdG

Ràdio Sarrià.
El Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria de l'Institut de Recerca Històrica de la UdG inicia la campanya 2015 de les excavacions a l'entorn de l´Església de Sants Metges i el cementiri medieval contigu de Sant Julià de Ramis.  La campanya que s’allargarà més de dos mesos, fins a mitjans de juny, forma part del conveni entre el Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de la UdG i l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, dins del projecte Hàbitat i estructuració territorial d’època ibèrica i primera edat del ferro al pla de Girona que forma part dels projectes quadriennals de recerca arqueològica del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb el suport de la Diputació de Girona.
La campanya d'excavacions es fa sota la direcció dels arqueòlegs, Jordi Sagrera, Jordi Vivo i Josep Burch amb la participació d'estudiants de màster, doctorat i grau.
L'església i el cementiri medieval, amb el poblat ibèric de Kerunta i les restes romanes del Castellum Fractum. formen part del conjunt de jaciments arqueològics  situats al cim de la muntanya de Sant Julià de Ramis. Tres jaciments pertanyents a diferents períodes, que després de diverses excavacions i treballs de restauració i accessibilitat, poden ser visitats per tothom.
En les campanyes anteriors, es varen descobrir diverses tombes del cementiri medieval i diferents murs pertanyents a les fases ibèrica i romana de l’indret. Els treballs d’aquesta campanya es centraran en la continuació de l’excavació del cementiri medieval i en la connexió de l’àrea d’excavació actual amb una zona excavada entre els anys 1996 i 1999,  on es varen descobrir uns imponents murs que havien servit per construir una plataforma sobre la qual es va edificar un temple en el segle II aC.