25 de maig 2015

Carta de comiat del regidor Sergi Torrentà i Lozano

Ràdio Sarrià.
Sergi Torrentà amb Anna Sala i Anna Ma Fornells

CARTA DE COMIAT 
En aquest any d'eleccions he decidit no continuar treballant per al poble, les entitats i la gent a través de l’ajuntament. He posat fi a aquests dotze anys dedicats a la política municipal, quatre com a regidor a l’oposició i vuit com a regidor al govern. Sempre he estat partidari de la transparència política i crec que em correspon un comiat públic a tants anys a primera línia de la política local. He triat la revista local PARLEM DE SARRIÀ i el blog de RADIO SARRIÀ, ja que són els mitjans de comunicació en què durant tots aquests anys hem anat difonent la feina feta des de l’àrea de cultura i que fan especial atenció a tota la cultura que hi ha al nostre poble.
Des de ben jove he estat vinculat a associacions tant esportives com culturals del poble, i per això vaig decidir fer el pas i treballar per al poble a través de l’ajuntament, la meva política no ha traspassat mai els 4 km2 del municipi, ni m’he mogut per diners ni projeccions personals. La meva passió ha estat el poble i aquest comprimís polític amb Sarrià de Ter ha comportat una dificultat per compaginar la vida familiar i la laboral.
Tant pel que fa a la realitat local com la nacional, així com en la meva pròpia, he cregut que aquest era el moment més indicat per deixar de treballar per al poble des de l’àmbit municipal. I facilitar tant als amics d’ERC, com a la resta de formacions: els amics de PSC i CiU, el fet de buscar un relleu que treballi al servei del poble amb el mateix entusiasme que ho he fet jo durant tots aquests anys.
El balanç d’aquests anys, des del meu punt de vista, ha estat extraordinari. Primer l'any 1999 ajudant el veí de casa, un jove estudiant de ciències polítiques Roger Torrent, que s’iniciava en la política local, i ja després l'any 2004 fent jo mateix també el salt seriosament i anant de segon a la llista i entrar a l'ajuntament com a regidor de l'oposició. Les legislatures 2007 i 2011 varen ser estratosfèrics políticament parlant, governant i intervenint en el model de poble i en el benestar dels sarrianencs.
Per tant, segons el meu parer, el balanç no pot ser més positiu. Amb errors, és clar; amb decisions que vist amb la perspectiva del temps haguessin estat diferents. Sobretot si s'hagués pogut disposar de més mitjans, perquè no oblidem que vàrem entrar a governar en ple esclat de la duríssima crisi que ens ha afectat a tots i ens ha tocat gestionar sense cap mena d’ajuda. Però crec que en aquesta tasca d'aconseguir el model que volíem i volem per Sarrià, tal com dèiem un poble amb serveis de ciutat, ens n’hem sortit prou bé. Adaptar els serveis socials a les necessitats pressupostàries que havíem de tenir, donar contingut a una potent biblioteca (on avui és l’edifici amb més moviment després del CAP), adaptar els cursos del Centre Cívic a les realitats actuals, crear els Premis Isidre Macau per donar difusió a la nostra història i deixar-ne constància escrita, potenciar les excavacions arqueològiques de la Vil·la Romana, o crear un cicle estable de teatre “Nits del Coro” ja reconegut arreu de Catalunya, vindrien a ser els eixos bàsics al voltant dels quals hem actuat, tot posant en pràctica un lema: Volem que la Cultura arribi a tothom. Aquest ha estat i és el meu principal estàndard. La meva tasca, l ara des de fora de l’ajuntament, continuarà endavant i seguiré treballant al servei de Sarrià de Ter dins d’alguna entitat cultural.
Per assolir el camí que fa anys vaig emprendre, hi ha molta gent a la qual vull agrair el suport que m'han donat i que han fet possible aquest camí: familiars, amics, companys que han compartit tots aquests anys des de la llista local d’ERC, companys de la comarcal d’ERC. I també especialment als companys de CiU amb els quals vàrem governar en coalició (2007-2011), i també els companys del PSC amb els que hem compartit tot aquests anys el model de poble. A tots els treballadors municipals, però sobretot als de la Regidoria de Cultura (cultura, biblioteca, centre cívic) emissora municipal. El meu agraïment també per a les entitats, associacions i altres institucions i al gruix dels sarrianencs que no han deixat de ser crítics i exigents.
Ara entraran nous relleus, siguin del partit que siguin. Només vull demanar-los que s’estimin el poble i treballin per a ell.
Molt agraït a tots, de tot cor.
Sergi Torrentà i Lozano

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bé! i no està plena d'errors d'ortografia com la de la regidora de Cultura de València jeje