28 de maig 2015

La independència de Medinyà a punt de ser una realitat, el Parlament votarà la setmana vinent la seva independència




Ràdio Sarrià.
El proper 4 de juny pot ser una data històrica per Medinyà, el Parlament votarà  la  seva independència després de tants anys de reivindicació ara  només falta aquest darrer tràmit perquè aquest municipi es pugui segregar de Sant Julià de Ramis. Medinyà era un municipi fins al 1972, quan es va annexar amb Sant Julià de Ramis. La comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya va aprovar ahir la proposició de llei, per a la creació del municipi de Medinyà. Aquesta proposició de llei, es debatrà al ple del Parlament  4 de juny la independència de Medinyà serà realitat, sempre que compti amb el suport majoritari dels partits de la cambra catalana, però en principi, tot apunta que la proposició de llei tirarà endavant, tenint en compte que la comissió d'Afers Institucionals, ha aprovat aquesta proposició amb els vots a favor de tots els grups excepte el partit de Ciutadans. De fet, el ple del Parlament va tombar l'esmena a la totalitat que havia presentat Ciutadans, contra la creació del municipi de Medinyà,  amb l'oposició de CiU, ERC, el PSC, ICV i la CUP, el PP es va abstenir i ara hi votarà a favor. El ple de l'Ajuntament de Sant Julià ja havia acordat per unanimitat la independència de Medinyà, una reivindicació de fa molts anys dels veïns del poble. El passat mes de gener ICV-EUiA,  va presentar al Parlament la proposició de llei,  que permetrà la creació de Medinyà. 
L'Ajuntament de Sant Julià,  va impulsar la visita dels diputats que integren la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, amb l'objectiu d'apropar la realitat del poble. Aquests diputats són els que van acordar ahir seguir endavant amb la proposició de llei que demana la creació de Medinyà.
Per l'alcalde de Sant Julià en funcions "és una molt bona noticia per Medinyà per la seva gent i també pel conjunt del municipi de Sant Julià. Casassa ha assenyalat que serà la culminació d'un procès que va començar fa anys i que s'ha intensificat aquests darrers anys.
Per Medinyà 1972-Entesa, segons Sixte Galià tots els grups excepte Ciutadans i votaran a favor i la independència de Medinyà "serà un fet després de molts anys de treballar-hi".