1 de juny 2015

El projecte de «La Masia» dels germans Roca es presenta internacionalment a Londres

Ràdio Sarrià.
Foto: Guifré de Peray. PTCBG
Un centenar de periodistes procedents de 17 països assisteixen a la quarta edició de l’acció de difusió de la gastronomia gironina a Londres, «Esmorzar amb estrelles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona», impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme. Aquest matí, dilluns 1 de juny, s’ha presentat a l’Hotel Mandarin de Londres, Regne Unit, la conferència «Ultimate», a càrrec de Joan, Josep i Jordi Roca del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona, en el marc de l’acció de difusió de la gastronomia gironina i de l’oferta turística de la Costa Brava «Esmorzar amb estrelles de la Costa Brava i el Pirineu de Girona». La conferència de premsa s’ha centrat en «La Masia», un espai global, complex i multidisciplinari des del qual es persegueix interpretar la intel·ligència sensorial en restauració. El projecte, que va néixer amb El Somni, és un viver de creativitat gastronòmica, investigació i formació. El cuiner del restaurant El Celler de Can Roca, Joan Roca, ha comentat que la Masia té a veure amb I + R, amb un espai de diversió i reflexió, de formació d’stagiers. El cuiner s’ha referit a La Masia com un projecte complementari al restaurant, alhora que ha mencionat que estan treballant en una línia que busca aconseguir resultats a través de les persones: cuiners, cambrers i clients. Des d’aquest espai, i a partir del projecte Terra Animada, s’està treballant en processos de destil·lació, d’extracció d’essències i olis. En aquest sentit, Josep Roca ha comentat que s’està treballant en la creació de vins de tota mena, menys de raïm. En la conferència Jordi Roca ha explicat la pròpia experiència viscuda en l’expedició de l’alpinista Carlos Soria a l’Annapurna i la creació de menús liofilitzats. Els germans Roca han tancat la conferència mencionant la segona gira que durant a terme al mes d’agost amb tot l’equip d’El Celler de Can Roca per Estats Units, Argentina i Turquia, i que els servirà per aprendre i conèixer altres cultures que poden contribuir a la cuina que elaboren des de Girona. Un centenar de periodistes internacionals de mitjans gastronòmics, de viatges i generalistes com ara  Food & Beverage, Mesa Marcada, Port Culinaire, Mat & Vanner, Folha Comida, Travel & Leisure, Conde Nast Traveler, The Guardian, The Telegraph, The Daily Mail, BBC Good Food, Readers Digest, Foodism, entre altres, han assistit a la conferència i s’han entrevistat amb els germans Roca. A l’esdeveniment, hi han participat el president de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, i Josep Suárez, delegat de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i Irlanda. Posteriorment a la presentació s’ha servit un esmorzar als assistents elaborat a base de productes gironins de gran qualitat i també amb el segell Girona Excel·lent. Tanmateix, cuiners bascos i espanyols com ara Elena Arzak, Joan Mari Arzak, Andoni Luis Aduriz i Quique Dacosta han assistit i acompanyat als germans Roca a la conferència. Aquest vespre la revista gastronòmica Restaurant Magazine donarà a conèixer a Londres, novament, la llista dels «50 millors restaurants del món 2015».